Hem » Är tarot farligt?
Stereotypisk person som får andra att tro att tarot är farligt

Är tarot farligt?

Det finns många myter kring tarotkort som jag gärna skulle vilja slå hål på. Därför tänkte jag här fokusera på den vanligaste missuppfattningen men även hastigt beröra några av de övriga. Så hur ligger det egentligen till – är tarot farligt?

Nej, tarot är inte farligt i sig självt. Däremot bör du vara medveten om att det inte är ett verktyg för att förutsäga framtiden eller påverka händelser. Du bör istället använda tarotkorten som ett sätt att få insikter och nya perspektiv på livet.

Det är med andra ord du själv som styr över ditt liv samt dina beslut och handlingar som formar din framtid. Detta är viktigt att komma ihåg. Läs mer om hur du lägger och tolkar korten i min guide till tarotkort för nybörjare.

Några vanliga missuppfattningar om tarot

Det finns vissa missuppfattningar om tarot som är vanligare än andra. Dessa kan bidra till att skapa en bild om att tarot är farligt. Därför kommer jag nu sticka hål på några av de vanligaste missuppfattningarna:

  • Det är ett verktyg för att förutse framtiden. Nej, tarot är inte en slags kristallkula eller något annat magiskt redskap som kan användas för att se in i framtiden. Däremot kan du använda dig av korten för att få insikter och perspektiv på olika situationer.
  • Det används bara för att försöka sia om framtiden. Nej, tarot kan även användas för många andra syften. Till exempel kan du använda det för personlig utveckling eller för att hitta dig själv och upptäcka ditt sanna jag.
  • Man måste vara ett medium för att läsa tarot. Nej, du behöver inte ha mediala krafter för att kunna läsa tarot. Vem som helst kan lära sig att göra tarotläggningar med lite övning och tålamod.
  • Man behöver en viss tarotlek och det finns bara ett sätt att läsa tarot. Nej, du kan använda vilken tarotlek som helst för att läsa tarot. Dessutom finns det egentligen inga rätt eller fel när det kommer till tolkandet av korten. Du kan därmed välja själv hur du vill läsa korten och vilken tarotkortlek du ska använda.
  • Det är demoniskt eller ont. Nej, tarot är ett neutralt fenomen som kan användas för såväl gott som ont beroende på dina avsikter. Vissa religiösa organisationer har dock en annan uppfattning.

Vill du gå emot dessa missuppfattningar och pröva på tarot? Läs min guide för att köpa en tarotlek som matchar ditt behov!

Person som läser tarot

Vanliga frågor om huruvida tarot är farligt

Är tarot farligt?

Nej, att tarot skulle vara farligt är en vanlig missuppfattning. Det är ett helt ofarligt verktyg för att få perspektiv och insikter. Det är inte heller ont eller demoniskt utan kan användas för såväl gott som ont beroende på vilka avsikter du har.

Avslutande tankar

När det kommer till huruvida tarot är farligt eller ej är mitt svar ett tydligt och rungande nej! Du behöver inte alls känna dig orolig inför att läsa tarot. Så låt dig inte avskräckas från att göra detta utan gör istället det som känns bäst för dig!

Läs mer