Hem » 33 sätt att avsluta ett förhållande via SMS
Kvinna som överväger att avsluta sitt förhållande via SMS

33 sätt att avsluta ett förhållande via SMS

Det flesta skulle förmodligen hävda att det inte känns okej att avsluta ett förhållande via SMS. Trots detta är det ändå ett ganska vanligt tillvägagångssätt. I en studie fann man att hela 88 % av de tillfrågade männen och 18 % av kvinnorna hade gjort slut via ett SMS-meddelande. Läs vidare för att få mer insikt i varför detta sätt föredras av vissa samt hur du kan gå tillväga om du vill göra på detta vis!

Nackdelarna med att avsluta ett förhållande via SMS

Det anses generellt sett inte vara särskilt trevligt att avsluta ett förhållande via SMS. Detta beror främst på att detta tillvägagångssätt:

 • är opersonligt
 • gör det svårt att föra en vettig dialog
 • lämnar utrymme för misstolkningar
 • inte alltid ger ett bra avslut för den som blir dumpad.

Därför kan du kanske undra varför vissa personer ändå föredrar detta sätt att göra slut framför andra. Det beror helt enkelt på att det även finns vissa fördelar med tillvägagångssättet – läs mer om dessa nedan!

Fördelarna med att avsluta ett förhållande via SMS

Det finns många fördelar med att avsluta ett förhållande via SMS. En av dessa är att du får möjlighet att noggrant utforma ditt meddelande innan du skickar det. Därför föredras detta sätt bland annat av personer som annars lätt krånglar till det eller som ogillar obekväma situationer.

Till fördelarna hör att detta tillvägagångssätt:

 • låter dig i lugn och ro tänka igenom vad du ska skriva
 • inte är lika konfrontativt som att göra slut öga mot öga
 • passar väl om du har svårt att stå upp för dig själv
 • gör att du kan slippa bråka och tjafsa med personen.

De bästa SMS:en för att göra slut

Det bästa sättet att avsluta ett förhållande via SMS är att vara ärlig utan att försöka såra motparten onödigt mycket. Därför bör du försöka vara genuin och hövlig samtidigt som du levererar ett svårt och sårande budskap.

Dessa är enligt mig de bästa SMS:en för dig som vill göra slut på detta sätt:

 1. Jag är ledsen att behöva göra slut så här, men jag har inte varit lycklig i vårt förhållande på en längre tid nu. Jag bryr mig mycket om dig och det smärtar mig att behöva såra dig, men jag tycker att vi behöver avsluta vårt förhållande.
 1. Jag vet att jag har sårat dig och jag har tänkt på varför jag gjorde detta. Tyvärr tror jag inte att jag älskar dig på det sätt som jag borde göra. Du förtjänar bättre och därför är det nog bättre att vi går skilda vägar.
 1. På sistone har jag haft mycket att tänka på. Du har säkert märkt att jag har varit frånvarande. Jag har funderat mycket på vårt förhållande och även om du är en fantastisk person som jag älskar och respekterar tycker jag att vi bör gå skilda vägar.
 1. Jag hoppas du förstår att det bär mig emot att skriva detta, men jag tycker att vi ska göra slut. Jag har haft mycket att tänka på den senaste tiden och jag känner inte att vårt förhållande fungerar längre. Vi har glidit ifrån varandra och jag ser tyvärr inte att vi hittar tillbaka igen.
 1. Ärlighet har alltid en hörnsten i vårt förhållande. Därför vill jag vara ärlig nog att säga att jag inte tycker vi prioriterar vårt förhållande längre. Det är inte någons fel utan vi har nog bara glidit isär och därför bör vi göra slut.
Ledsen kvinna som tittar på sin mobiltelefon

Korta SMS för att göra slut

Ibland vill du bara göra slut utan att krångla till det alltför mycket. Då kan du avsluta ditt förhållande med ett kort SMS.

Några förslag på korta SMS för att göra slut är:

 1. Jag tycker det är dags för oss att gå skilda vägar.
 1. Jag har tänkt mycket och tror inte att vi är rätt för varandra.
 1. Jag ser inte en gemensam framtid för oss, så det är nog bäst att vi gör slut nu.
 1. Jag har insett att vi vill olika saker här i livet och därför bör vi göra slut.
 1. Jag är ledsen, men jag tror inte att vi är menade för varandra.
 1. Det är inte du, det är jag. Jag behöver tid för mig själv.
 1. Jag tror inte att jag kan ge dig det du förtjänar i ett förhållande, så vi bör göra slut.
 1. Jag hoppas att vi båda kan finna lyckan på annat håll utan varandra.
 1. Detta är svårt för mig att säga, men jag tycker att vi ska göra slut.

Långa SMS för att göra slut

Vill du ta dig tid att skriva ett lite längre SMS och avsluta ditt förhållande på ett mer värdigt sätt? Ett längre meddelande kan ofta vara mer uppskattat än ett kortare SMS som bara är en eller två meningar långt. Här bör du försöka se meddelandet lite mer som ett kortare brev än som ett SMS. Fokusera på det som du vill förmedla och skicka sedan iväg meddelandet för att göra slut.

Några exempel på vad du kan skriva i ett längre SMS är:

 1. Jag har grunnat på detta beslut en längre tid, men jag tror det är dags för oss att göra slut. Jag vill att du ska veta att det inte beror på något som du har gjort. Du är en fantastisk person och jag har upplevt många fina stunder med dig. Men över tid har jag insett att vi har olika mål och värderingar, och därför är vi inte menade för varandra. Jag vet att detta är tufft men hoppas att du förstår mig.
 1. Jag har känt att något är fel på vårt förhållande en längre tid nu, och jag tror det är dags för oss att ta ett allvarligt snack. Jag vill inte såra dig, men jag vill inte heller lura dig att tro att allt är bra. Jag tror att vi kommunicerar på olika sätt och vi är inte alltid eniga om de viktiga frågorna. Jag vill inte vara i ett förhållande där vi alltid bråkar och tjafsar. Jag hoppas att vi båda kan ta lite tid åt att reflektera kring vad vi behöver och vill få ut av ett förhållande.
 1. Detta är väldigt svårt för mig att säga, men jag känner inte att jag älskar dig längre. Jag bryr mig fortfarande mycket om dig och vill inte såra dig. Men det vore bäst om vi avslutar vårt förhållande. Jag vill att du ska vara med någon som verkligen älskar dig och uppskattar dig. Tyvärr kan jag inte vara den personen just nu. Jag hoppas att du kan hitta någon som gör dig lycklig och att du kan förlåta mig för den smärta som jag har orsakat.
 1. Jag vet att vi har haft några fantastiska stunder tillbaka, men på sistone har jag inte känt att vårt förhållande fungerar längre. Jag tror att vi båda behöver någon som verkligen förstår oss och är stöttande. Jag har märkt att vi har glidit isär och jag vill inte stoppa dig från att finna lyckan någon annanstans.
 1. Jag har funderat mycket på vad jag vill få ut av livet och kommit fram till att jag vill fokusera på mig själv just nu. Jag tror inte att jag kan ge dig den uppskattning och det stöd som du förtjänar i ett förhållande. Det är inte min mening att vara självisk, men jag vill inte föra dig bakom ljuset när jag inte känner att jag kan vara den partner du behöver. Jag hoppas att du kan förstå mig och att vi båda kan gå vidare på ett positivt sätt.

Meddelanden för att avsluta ett långvarigt förhållande via SMS

Har du haft ett långvarigt förhållande som du nu vill avsluta via SMS? Då kan du hitta inspiration till ett sådant textmeddelande genom att läsa följande förslag:

 1. Hej, jag har tänkt mycket och jag tror det är bäst om vi gör slut. Jag bryr mig väldigt mycket om dig men jag kan inte se att vi har en framtid tillsammans.
 1. Jag tror vi båda vet att saker och ting inte har fungerat mellan oss på sistone. Det är svårt att säga adjö, men jag tror det är dags för att att gå vidare och söka lyckan på annat håll.
 1. Jag är så tacksam för den tid som vi har fått tillsamman, men det är dags för oss att gå skilda vägar. Jag hoppas att vi båda kan hitta det vi söker och finna lyckan i framtiden.
 1. Jag behöver vara ärlig med dig och säga att jag inte längre tycker vi är ämnade för varandra. Det vore bäst om vi gjorde slut och gav oss båda chansen att hitta den lycka som vi förtjänar.
 1. Detta är inget lätt sms att skicka, men jag tror det är dags för oss att göra slut. Jag önskar dig all lycka och hoppas att vi båda kan finna lyckan i våra liv.
Kvinna som avslutar sitt förhållande via SMS

Sorgsna SMS för att göra slut

Ibland kan du vilja avsluta ditt förhållande via SMS på ett sådant sätt att din hjärtesorg förmedlar. Detta kan du göra med hjälp av något av följande exempel:

 1. Jag kan inte längre låtsas som att allt är okej mellan oss. Jag vet att detta kommer såra oss båda, men det är nog dags att vi går skilda vägar. Jag kommer alltid att glädjas åt de minnen som vi skapade tillsammans.
 1. Jag önskar att det hade funkat mellan oss, men jag tror det är bäst att vi gör slut. Jag är ledsen för den smärta som jag har åsamkat dig, och jag hoppas att vi båda kan slicka läka våra sår framöver.
 1. Jag trodde aldrig att det skulle bli så här, men det är nog dags för oss att ta farväl. Jag kommer alltid att uppskatta den tid som vi fick tillsammans, även om den inte kunde vara för alltid.
 1. Detta är ett av de svåraste meddelandena jag någonsin har skickat. Jag ville inte att det skulle ta slut mellan oss, men jag tror det är dags för oss att acceptera att det är över.
 1. Jag vet att det är bäst att vi gör slut, men det gör inte saken enklare. Jag kommer sakna dig väldigt mycket och hade önskat att det hade sett annorlunda ut mellan oss.

Hövliga SMS för att göra slut

Bara för att du inte ser en framtid tillsammans med din partner behöver du inte skicka ett ohövligt meddelande. Det kan istället finnas skäl att avsluta ert förhållande via SMS på ett så hövligt sätt som möjligt.

Dessa är några exempel på hövliga SMS för att göra slut:

 1. Jag har tänkt mycket på vårt förhållande och tror inte att vi passar bra ihop i längden. Därför vill jag meddela att det vore bäst om vi gick skilda vägar.
 1. Vi har haft en bra tid tillsammans, men det är dags för oss att avsluta detta. Jag vill vara ärlig mot dig och berätta att jag inte ser någon framtid för oss som ett par.
 1. Du ska veta att jag bryr mig mycket om dig, men vi är nog inte menade för varandra. Jag hoppas därför att vi kan finna lyckan utan varandra.
 1. Jag har uppskattat vår tid tillsammans, men det är nog dags för oss att gå vidare. Jag tror det är bäst att vi båda tar oss tid att slicka våra sål och fundera på vad vi vill här i livet.

Tänk på detta när du vill göra slut med någon du älskar via SMS

Vill du hitta det allra bästa meddelandet för att avsluta ditt förhållande via SMS? Förhoppningsvis har du hittat det bland de exempel som jag belyser ovan. Men i själva verket finns det faktiskt inget rätt eller fel sätt att göra slut med någon på detta sätt. Däremot finns det vissa saker som du kan vilja ha i åtanke.

Du bör bland annat tänka på att:

 • Vara trevlig. Såvida inte ditt blivande ex har varit otrogen eller på annat sätt förstört ditt liv bör du försöka vara trevlig. Det är sannolikt ingen bra idé att vara onödigt hård eller att lista din partners alla fel.
 • Inte säga att ni kan fortsätta vara vänner om du inte menar detta. När du skickar ett hövligt meddelande för att avsluta ditt förhållande via SMS kan du lockas att göra detta. Men i själva verket bör du inte skriva på det sättet om du inte också menar det. Annars riskerar du bara att trassla till det och göra det hela onödigt krångligt.
 • Tajma meddelandet väl. Du bör fundera lite grann kring tajmingen av meddelandet. Till exempel bör du kanske inte göra slut med någon medan personen ifråga är bortrest eller har mycket annan stress i livet just nu. Tajma istället meddelandet så att det skickas när ditt blivande ex kan söka stöd hos sin omgivning när du lämnar förhållandet.
 • Inte överösa med smicker. Det är helt okej att skriva i SMS:et att du uppskattade er tid tillsammans eller att din partner har goda sidor. Men du bör samtidigt inte överösa ditt blivande ex med smicker. Om du gör detta kommer personen nämligen undra varför du väljer att göra slut.
 • Visa respekt. Det kan vara knepigt att avsluta ett förhållande via SMS på ett bra sätt. Därför bör du försöka visa respekt gentemot ditt blivande ex och det förhållande som ni har haft. Var inte respektlös när du meddelar de dåliga nyheterna!
 • Inte lista alla problem. Du bör inte heller låta SMS:et gå överstyr genom att börja lista alla problem i ett dåligt förhållande. Håll det istället enkelt och sakligt utan att gå in närmre i detalj på problemen.

Avslutande tankar om att avsluta ett förhållande via SMS

Det finns tyvärr inget sätt att avsluta ett förhållande via SMS som är helt optimalt i alla lägen. Men jag tycker personligen att de exempel som jag tar upp i denna artikel är så nära perfekta man kan komma. Därför rekommenderar jag att du använder dig av något av dessa om du väljer detta tillvägagångssätt.

För att göra denna artikel så heltäckande som bara är möjlighet har jag valt att belysa flera olika typer av exempel. Därigenom kan du välja det alternativ som passar dig och din situation allra bäst. Detta oavsett om du vill ha ett snabbt och enkelt alternativ, ett artigt sådant eller kanske ett som förmedlar den hårda sanningen.

Läs mer