Hem » De 9 bästa kristallerna för empater
Ett axplock av de bästa kristallerna för empater

De 9 bästa kristallerna för empater

Empater är väldigt känsliga personer som har förmågan att förnimma och ta på sig andras känslor och energier. Därmed kan dessa individer lätt bli överväldigade av sin omgivning samt få svårt att särskilja sina egna känslor från andras. Detta är ett problem som kan orsaka ångest, stress och utmattning. Därför tipsar jag här om de bästa kristallerna för empater som vill värna sitt välbefinnande.

Se även min guide till kristaller för nybörjare för ytterligare inspiration!

1. Ametist

Ametist

Ametist är en av de allra bästa kristallerna för empater. Den kan hjälpa dig att förbli jordad och är även känd för att kunna stilla sinnet och lindra ångest. När du vill finna sinnesro eller jorda dig är med andra ord detta ett bra val av kristall. Den kan även vara väldigt användbar om du har svårt att somna.

2. Svart turmalin

Svart turmalin

Svart turmalin är en annan kraftfull kristall som är effektiv när du vill jorda dig. Den tros även kunna blockera negativa energier och skydda dig mot andras avundsjuka och förbittring. Denna kristall är särskilt hjälpsam om du överväldigas av andras energi alternativt lider av ångest eller depression.

3. Rosenkvarts

Rosenkvarts

Rosenkvarts är en vackert rosa kristall som ofta används för att läka emotionella sår. Denna kristall tros även kunna öppna upp ditt hjärtchakra för att på så vis göra plats för mer empati och medlidande. Detta är utan tvekan en av de bästa kristallerna för empater! Den är särskilt användbar för dig som vill få hjälp att hantera ditt känsloliv och älska dig själv mer.

4. Labradorit

Labradorit

Labradorit är en häftig kristall som är känd för sin förmåga att skydda mot negativa energier. Denna färgsprakande kristall kan även vara till hjälp i din andliga utveckling. Den tros kunna hjälpa dig att bli mer intuitiv och komma i kontakt med ditt högre jag. Dessutom är den väldigt användbar för dig som vill bli mer andlig och experimentera med mediala förmågor.

5. Selenit

Selenit

Selenit är en vacker kristall som ofta används för att rena till exempel tarotkort. Kristallen tros kunna hjälpa dig att rensa bort negativa energier och främja din mentala klarhet. Detta är en kristall som är särskilt användbar om du känner dig överväldigad och överstimulerad av din omgivning.

6. Lepidolit

Lepidolit

Lepidolit är en kristall som ofta används av personer som vill skapa en balans i livet eller läka emotionella sår. Den tros även kunna lindra ångest och depression samt främja känslor av lugn och rofylldhet. Detta är framför allt en användbar kristall för dig som har problem med humörsvängningar eller känner dig emotionellt instabil.

7. Bergskristall

Bergskristall

Bergskristall är en av de mest kraftfulla av alla helande kristaller som finns. Därmed är detta en av de bästa kristallerna för empater såväl som för andra människor. Denna kristall har dels förmågan att stärka din intention och ge dig klarhet. Dessutom skapar den e n skyddande barriär av vitt ljus runt omkring dig. Den kan dessutom omvandla stagnerad energi som håller sig kvar till positiva och produktiva vibrationer.

8. Citrin

Citrin

Citrin är en väldigt populär helande kristall som är användbar att ha nära tillhands. Denna gyllengula kristall kan nämligen hjälpa dig att manifestera vad än du önskar manifestera. Ponera till exempel att du har träffat någon som du vill kunna hjälpa efter att ha lärt känna personen. Då kan du använda denna kristall för att manifestera ett sätt att hjälpa denne.

9. Lapis Lazuli

Lapis lazuli

Lapis lazuli är en kristall med ett mystiskt skimmer som gör underverk för ditt tredje öga. Detta är nämligen en sten som hjälper dig att blicka djupt inom dig och hålla fast vid din vishet. Empater kan ibland hamna lite ur balans eftersom de lätt påverkas av andra personer. Därför kan detta vara en väldigt användbar kristall som hjälper dig att vara modig och självmedveten.

Avslutande tankar om de bästa kristallerna för empater

Sammanfattningsvis kan alltså helande kristaller vara användbara och kraftfulla verktyg för dig som vill nyttja deras krafter. I denna artikel tipsar jag om de bästa kristallerna för empater. Det är upp till dig att avgöra vilka av de stenar som omnämns i artikeln som just du kan ha mest nytta av. Men om du vill hitta en kristall som kan hjälpa dig att må bättre såväl emotionellt som rent allmänt bör du läsa mer om dem.

Du kan också själv välja hur du vill använda dessa helande kristaller. Till exempel kan du välja att bära dem på dig eller placera ut dem i din bostad. Oavsett hur du går tillväga kan kristallerna hjälpa dig att förbli jordad och skydda dig från negativa energier. Dessutom kan de hjälpa dig att läka dina emotionella sår samt att utvecklas på din andliga resa.