Hem » Citrin – en gul kristall som gör dig mer framgångsrik
Person som håller en citrin i sin hand

Citrin – en gul kristall som gör dig mer framgångsrik

Citrin är en vacker och trevligt gulfärgad kristall som i många århundraden har uppskattats av människan. Den har inte bara en unik skönhet utan även en rik och fascinerande historia. Fortsätt att läsa för att lära dig mer om dess historia och helande egenskaper!

Passa även på att spana in min topplista över de bästa kristallerna för empater! Citrin är nämligen en av kristallerna som har tagit plats på denna lista. Anledningarna till detta kommer du även att få insikt i genom att läsa vidare!

Citrin har en lång och fascinerande historia

Citrin är en helande kristall som har en lång och fascinerande historia. Vi vet idag att den användes så tidigt som i det antika Grekland. Grekerna trodde att denna kristall kunde hjälpa dem att bota diverse åkommor. Till exempel använde de den för att få bukt med matsmältningsbesvär, urinvägsbesvär och hudsjukdomar. Kristallen användes även för att stärka personers känsla samt för att göra dem lite lugnare.

Under 1600-talet blev citrin också en populär kristall i Skottland. Där fick den till uppgift att pryda kiltnålar och andra typer av smycken. Skottarna trodde att kristallen kunde skydda dem mot onda andar samt föra tur med sig. Denna tro var så pass stark att man ofta gav nygifta kvinnor citrin som en bröllopsgåva. Kristallen var i detta sammanhang en symbol för den goda tur som den ansågs föra med sig.

Under 1700- och 1800-talen blev kristallen allt mer populär runt om i Europa. Citrin användes ofta för att skapa vackra smycken. Särskilt populär var kristallen i det viktorianska England. Där ansågs kristallen kunna lugna nerverna samt främja en klartänkthet och ett ökat fokus.

Under 1900-talet blev så kristallen även populär i det stora landet i väst, USA. Där använde man den bland annat för att skapa snygga art déco-smycken. Under denna tid parade man ofta ihop kristallen med andra sådana, såsom ametist eller topas. Genom att göra detta kunde man framställa smycken med väldigt vackra färgkombinationer.

Idag används citrin för att hela samt vid tillverkning av smycken

Idag använder vi förstås fortfarande citrin för de helande egenskaper som denna kristall besitter. Därför används den ofta inom bland annat kristallhealing och aromterapi. Den används för att hela såväl fysiskt som emotionellt och andligt. Dessutom använder sig många tillverkare av smycken denna kristall i sin tillverkning. De gillar nämligen dess gula färg samt det faktum att den förknippas med tur och rikedom.

Kristallen kan hittas i olika delar av vår värld. Brasilien, Madagaskar och USA är tre exempel på länder där citrin utvinns.

Citriner

Kristallen tros kunna hjälpa dig att nå framgång i livet

Den helande kristallen citrin har flera kraftfulla egenskaper:

  • Den kan hjälpa dig att nå framgång i livet. En av de mest välkända egenskaperna hos citrin är att den kan attrahera pengar och rikedom. Därför används den ofta av personer som vill försöka locka till sig lite mer pengar. Den allmänna tron är att kristallen ska kunna hjälpa dig att nå framgång i livet. Detta genom att skapa fler möjligheter för att bli framgångsrik, antingen ekonomiskt eller på andra sätt. Kristallen ska även kunna skingra negativa tankar och känslor och därigenom skapa en mer positiv syn på livet.
  • Den ska kunna hela och rensa din kropp. Citrin sägs också ha kraftfulla helande egenskaper. Den tros kunna hjälpa till med matsmältningsbesvär och även stärka immunförsvaret. Därigenom ska den kunna hjälpa dig att må bättre samt skydda dig mot sjukdomar. Kristallen tros även kunna avgifta din kropp samt rensa såväl kroppen som sinnet.
  • Den kan stärka ditt självförtroende och din självkänsla. Citrin tros även ha fler helande egenskaper än enbart de fysiskt helande sådana. Den sägs kunna hela dig emotionellt genom att stärka ditt självförtroende och din självkänsla. Den tros också kunna hjälpa till och hela din själ genom att fördjupa din koppling till jaget och universum. Med hjälp av citrin ska du kunna bli mer intuitiv, hitta ditt syfte få insikt i meningen med livet.

Så kan du använda denna kristall

Du kan använda en citrin och dess helande egenskaper på flera sätt. Ett av de kanske mest populära sätten att göra detta är att bära den som smycke. Men du kan även välja att bära kristallen med dig i handväskan eller i fickan. Oavsett hur du väljer att gå tillväga har du då alltid med dig kristallen. Därmed kan du också alltid utnyttja dess energi när du har behov av att göra detta.

Alternativt kan du placera din citrin i ett rum för att låta den göra sitt jobb. Den kommer då att rensa bort negativ energi och se till så att positivare energi tar dess plats. Genom att meditera med den kan du också få hjälp att varva ner och slappna av.

Två citriner

Vanliga frågor om citrin

Vad är citrin bra för?

Du kan använda en citrin för att locka till dig rikedom och framgång i livet. Kristallen kan även användas för att stärka ditt självförtroende och din självkänsla. Detta är även en upplyftande kristall som kan få negativ energi att skingras.

Hur använder man citrin?

När du vill använda en citrin och dess helande egenskaper kan du med fördel bära den med dig i handväskan eller i fickan. Du kan även hålla den i din hand när du mediterar. Eller så kan du visualisera dina mål och fokusera på kristallens energi.

Varför dras jag till citrin?

Citrin har en vacker gyllengul färg och därför finner många den visuellt tilltalande. Många personer lockas av denna kristall för dess förmåga att främja framgång och rikedom. Du kan dras till den för att du vill bli rikare och mer framgångsrik.

Kan man rena citrin i vatten?

Ja, du kan rena citrin i vatten. Tänk dock på att detta är en kvartskristall som eventuellt kan skadas om den får ligga alltför länge i vattnet. Se därför till att rensa kristallen ganska fort under rinnande vatten eller i en skål. Torka den efteråt.

Hur vet man om en citrin är äkta?

Det kan vara svårt att veta om en citrin är äkta eftersom det finns många falska sådana på marknaden. Du kan dock försöka se om den har en lite ljusare gul färg då falska citriner är mörkare. Den bör också vara ganska tung och ha ett lite högre pris.

Avslutande tankar om citrin

Sammanfattningsvis är citrin en helande kristall som är kraftfull och användbar till mycket. Den kan hjälpa dig att nå framgång i livet och locka till dig rikedom. Men den kan även användas för att skingra negativa energier från din kropp. Dessutom kan den hela dig både fysiskt, emotionellt och själsligt. Därför är detta en populär kristall som många använder för att må lite bättre. Bär den som smycke, ha den i fickan eller meditera med den för att nyttja dess positiva krafter!

Läs mer