Hem » Guide till att köpa tarotkort
Foto på olika tarotkort att köpa

Guide till att köpa tarotkort

Detta inlägg är en annons för Bokus, Fyndiq och Tarotlandet och innehåller annonslänkar.

Välkommen till min omfattande guide till att köpa tarotkort! Sökandet efter den perfekta tarotleken är en spännande, personlig och omvandlande resa. Detta gäller oavsett om du är en erfaren andlig utövare eller någon som nyligen har lockats av tarotens mystiska värld.

Andliga personer har spått i tarot ända sedan 1400-talet, och tarotkorten är än mer populära i vår moderna tid. Tarot är inte bara ett verktyg för spådom – det är ett sätt att få kontakt med sitt högre jag och universum. Du kan till exempel använda korten för att komma åt ditt undermedvetna i sökandet efter svar och insikter.

Den här guiden till att köpa tarotkort är utformad för att hjälpa dig att hitta rätt i det stora universum av tarotlekar som finns att välja bland. Jag hjälper dig att välja den tarotlek som bäst stämmer överens med din andliga resa. Dessutom fördjupar jag mig i de olika tarotlekarna och belyser de mest populära sådana. Du får även tips på nybörjarvänliga lekar och råd om var du kan införskaffa dessa. Så följ med på en magisk resa in i tarotens värld!

5 Populära tarotlekar för nybörjare

Det kan kännas överväldigande och svårt att välja din allra första tarotlek bland alla tillgängliga alternativ. För att hjälpa dig att komma igång presenterar jag här några populära tarotlekar som lämpar sig väl för nybörjare. Jag har valt ut dessa utifrån deras tillgänglighet, tydliga symbolik och omfattande guideböcker:

1. Rider-Waite Tarot

Tarotleken Rider-Waite

Rider-Waite Tarot är utan tvekan den mest populära tarotleken och ett bra val för nybörjare. Den illustrerades av Pamela Colman Smith under ledning av Arthur Edward Waite. Denna tarotlek har gjort sig känd för sin tydliga och intuitiva symbolik, inte minst i Lilla arkanan. Alla de olika korten avbildar en unik scen snarare än enbart färgsymboler. Dessutom baseras många moderna tarotlekar på Rider-Waite Tarot, vilket gör den till en bra grundlek att börja med.

Detta var faktiskt min allra första tarotlek som jag fick i gåva av min fru. Det är den mest klassiska, ikoniska och igenkända tarotleken. Den ses ofta på olika håll i populärkulturen, såsom i filmer, TV-serier, böcker och konstverk. Den har ett livfullt bildspråk och ett symboliskt djup som sätter standarden för modern tarotläsning.

Läs mer och köp här!

2. Tarot : Vägen till självkännedom

Tarotleken Vägen till självkännedom

Tarot: Vägen till självkännedom är ett annat bra val för nybörjare som vill köpa tarotkort. Här får du allt som du behöver för att börja utforska tarotens grunder samt finna inre vägledning. Den här unika tarotleken har kort som pryds av Claire Goodchilds vackra bildspråk. Dessutom medföljer en guidebok som ger dig konkreta råd om hur du tolkar kortens symbolik och budskap. Allt detta presenteras i en elegant box som är lika praktisk som den är stilig.

Detta var min andra tarotlek som jag fick. Den har ett speciellt bildspråk som är vackert och tilltalar många, inklusive mig själv. Dessutom presenteras den på ett trevligt sätt i en box, vilket gör den enkel att förvara.

Läs mer och köp här!

3. Ljusbärarens Tarot

Tarotleken Ljusbärarens Tarot

Ljusbärarens Tarot är en lek med tarotkort på svenska som lämpar sig väl för nybörjare. Här får du utforska såväl dina ljusare som dina mer skuggiga sidor i en lek med 78 kort. Denna tarotlek tolkar de klassiska tarotkorten men med en modern, bohemisk och intuitiv stil. Leken lyfter fram såväl ljuset som mörkret i människans natur.

Figurerna på korten kommer nästan till liv och väver samman olika berättelser. Dessutom ställer de frågor och erbjuder råd. Detta gör denna uppsättning av tarotkort till en optimal följeslagare när du vill kasta ljus på de mest gåtfulla delarna av ditt liv och din själ.

Detta är min tredje tarotlek och den första som jag införskaffade på egen hand. Jag valde att köpa dessa tarotkort utifrån att jag fastnade för de vackra bilderna. Efter att ha bläddrat igenom tarotleken kan jag också bekräfta att bilderna är väldigt moderna och intuitiva.

Läs mer och köp här!

4. The Wild Unknown Tarot

Tarotleken The Wild Unknown

The Wild Unknown Tarot skapades av författaren och konstnären Kim Krans. Denna tarotlek är älskad för sina vackra och minimalistiska illustrationer med djur- och naturtema. Den avviker något från det traditionella bildspråket i Rider-Waite Tarot, men har samtidigt slående illustrationer och unika tolkningar. Därmed är den en favorit bland många tarotläsare. Den medföljande guideboken erbjuder insiktsfulla beskrivningar och tolkningar av alla korten.

Läs mer och köp här!

5. Everyday Tarot Mini

Del av ett kort ur tarotleken Everyday Tarot

Everyday Tarot Mini har designats av Brigit Esselmont, grundare av den populära webbplatsen Biddy Tarot. Detta är en modern, minimalistisk variant av det system som Rider-Waite Tarot bygger på. Tarotleken är kompakt i storleken och därför lätt att bära med sig. Dessutom erbjuder den medföljande guideboken enkla tolkningar av korten, vilket gör den nybörjarvänlig.

Var och en av dessa tarotlekar har unika egenskaper och styrkor. När du ska köpta tarotlek bör du därför fundera över vilken tarotlek som passar dig bäst. Svaret beror på dina personliga preferenser avseende historik samt hur du relaterar till bilderna och symboliken. Du bör även göra valet av lek utifrån hur du har tänkt använda tarotleken. Kom alltid ihåg att välja den som känns rätt!

Läs mer och köp här!

Andra tarotlekar som är värda ett omnämnande

Det finns flera olika tarotlekar att välja mellan, vilket du kommer att märka när du ska köpa tarotkort. De lekar som jag lyfter fram ovan är lämpliga val för en nybörjare i tarotens fascinerande värld. Alla dessa rekommendationer bygger på systemet Rider-Waite Tarot och är därför ganska enkla att förstå.

Men det finns även vissa andra system och tarotlekar som är värda ett omnämnande. Jag väljer dock att presentera dessa separat eftersom dessa inte är fullt lika användarvänliga som alternativen ovan. De två alternativ som lämpar sig för lite mer avancerade tarotläsare är:

Thoth Tarot

Tarotleken Thoth Tarot

Thoth Tarot skapades av ockultisten Aleister Crowley och illustrerades av Lady Frieda Harris. Denna tarotlek är ett invecklat verktyg för spådom med en rik symbolik. Det bygger på ett eget system som skiljer sig åt från det populära systemet Rider-Waite Tarot. Thoth Tarot anses ofta vara mindre nybörjarvänlig och fördjupar sig i komplexa esoteriska teman. Tarotleken innehåller element från olika trossystem, inklusive kaballan, astrologi och alkemi. Detta gör den mer utmanande att tolka för den oinvigde. Därför rekommenderas nybörjare generellt inte börja med denna tarotlek.

Jag har länge läst om Thoth Tarot och varit nyfiken på denna annorlunda tarotlek. Därför var jag såklart tvungen att införskaffa ett exemplar att studera och begrunda. Efter att ha gjort detta håller jag helt och hållet med om att den inte lämpar sig för nybörjare. Men om du har lärt dig grunderna kan du gärna klicka hem denna tarotlek och börja experimentera med den.

Läs mer och köp här!

Marseille Vintage Tarot

Tarotleken Marseille Tarot

Marseille Vintage Tarot är en av de äldsta och mest traditionella tarotlekarna. Precis som namnet skvallrar om härstammar den från staden Marseille i Frankrike. Den skiljer sig åt från den populära tarotleken Rider-Waite, som har fullt illustrerade bilder på varje kort även i Lilla arkanan. Marseille Vintage Tarot använder främst enkla färgsymboler för de olika sviterna i denna del av tarotleken. Denna brist på ett berättande bildspråk i merparten av leken gör den ofta mindre intuitiv för nybörjare. Det blir nämligen svårare för dem att försöka förstå innebörden hos varje kort. Därför anses den ofta vara mindre nybörjarvänlig och kräva en djupare förståelse för tarotens symbolik.

Just det faktum att tarotleken är lite mer svårtolkad fick mig att beställa hem ett exemplar. Jag gillar också det klassiska utseende på korten – det för verkligen tankarna till tarotens medeltida ursprung och historia. Med detta sagt skulle jag inte rekommendera en nybörjare att välja denna tarotlek som sin allra första.

Läs mer och köp här!

Mer information om hur man kan köpa sina första tarotkort som ny till detta finner du nedan. Du kan även lyssna på vår podd, Narrens Resa, där vi i följande avsnitt berör detta ämne:

Hur kan man köpa tarotkort till sig själv?

Valet av din första tarotlek är ett viktigt steg på din resa in i världen av tarot. Den lek som du väljer bör resonera med dig på en personlig och andlig nivå. Som jag just har hintat om bör du välja den som känns rätt för dig. Med detta sagt kan du ha följande faktorer i åsikter när du gör ditt urval:

Betydelsen av kontakt

Tarotläsning är något väldigt personligt. Därför bör den tarotlek som du väljer vara en som du känner en dragning till. När du tittar igenom olika tarotlekar bör du känna efter hur de får dig att känna dig. Känner du en dragning till bilderna, färgerna och stilen? Tycker du att symboliken är meningsfull och intuitiv? Kopplingen mellan dig och din tarotlek kan i hög grad påverka dina läsningar och tolkningar.

Bilder och symbolik

Bilderna på kortet är en viktig aspekt av ett tarotkort. Varje korts bild och symbolik förmedlar nämligen dess betydelse. Så när du ska köpa tarotkort bör du hålla utkik efter en lek med ett bildspråk som talar till dig. Du bör känna att symboliken är tilltalande och begriplig.

Storlek och kvalitet på kartongen

De olika tarotlekarnas fysiska mått och kvalitet är en faktor som ofta förbises men som du bör ta hänsyn till. Jag har skrivit en hel artikel om hur stora tarotkort är och vilken som är standardstorleken. Läs gärna den för att få mer information om storleksfaktorn!

Du vill ha en tarotlek som känns bekväm i dina händer och som är lätt för dig att blanda. Kvaliteten på kartongmaterialet bör också vara tillräckligt hög för att den ska tåla regelbunden användning.

Inkludering av guideböcker eller ytterligare material

Många tarotlekar levereras med en guidebok som innehåller beskrivningar och tolkningar av varje kort. För nybörjare kan detta vara en värdefull resurs att luta sig mot. Guideboken kan hjälpa dig att förstå tarotlekens unika symbolik och lära dig grunderna i tolkning av tarot. Om en viss lek inte innehåller en guidebok bör du försäkra dig om att du är bekväm med att utforska kortens betydelser på egen hand.

Vill du få hjälp på traven med att tolka innebörden av de olika korten? Se då mina artiklar om Stora arkanan och Lilla arkanan – därifrån kan du klicka dig vidare till alla enskilda kort i leken. Du kan även använda sökrutan här på sajten för att söka fram ett specifikt tarotkort och dess betydelse.

Tillgänglighet och pris

Avslutningsvis bör du även se till din budget och tarotlekens tillgänglighet. Vissa tarotlekar är mer allmänt tillgängliga och rimligt prissatta. Vissa andra är istället sällsynta, handgjorda eller kanske slutsålda, vilket gör dem dyrare.

När du ska köpa tarotkort bör du tänka på att en dyrare lek inte nödvändigtvis är bättre än en billigare. Den bästa tarotleken för dig är den som du känner starkast dragning till.

Tänk också på att din första tarotlek är ett personligt verktyg för andlig utveckling och självupptäckt. Ta därför god tid på dig att välja en lek som resonerar med dig och som överensstämmer med din andliga väg.

Var kan man köpa tarotkort?

När du väl har bestämt dig för att köpa tarotkort och valt ut en tarotlek behöver du hitta en återförsäljare. Du kan då välja mellan att införskaffa tarotleken på följande sätt:

  • Beställa den via nätet. Nätshopping är ett bekvämt och smidigt sätt att botanisera i det stora utbudet av tarotlekar. Personligen föredrar jag att beställa mina tarotlekar via Tarotlandet. De har ett brett utbud av lekar att välja bland, däribland Rider-Waite, Ljusbärarens Tarot och Thoth Tarot. Ibland beställer jag istället från andra nätbutiker, vilket jag var tvungen att göra med Marseille Tarot.
  • Köpa den i en fysisk butik. Även om det är bekvämt att handla på nätet finns det något speciellt med att se och känna på en tarotlek i verkligheten. Detta är för övrigt något som du bör göra när du ska köpa tarotkort, om möjligheten ges. Så om du hittar en andlig butik som säljer tarotlekar kan du med fördel besöka den och botanisera i utbudet.

Vanliga frågor om att köpa tarotkort

Var kan man köpa tarotkort?

Du kan köpa tarotkort på nätet eller i vissa specifika fysiska butiker. Tyvärr finns det dock inte särskilt många andliga butiker i runt om i Sverige. Därför kan det vara enklast att besöka en webbutik och beställa hem valfri tarotlek.

Kan man köpa tarotkort till sig själv?

Ja, du kan absolut köpa tarotkort till själv. Det är en vanlig missuppfattning att tarotleken måste ges som en gåva för att ”fungera” eller för att vara ”äkta”. Det finns inga strikta regler som hindrar dig från att köpa din egen lek.

Vad bör man tänka på när man ska köpa tarotkort till sig själv?

När du överväger att köpa tarotkort till dig själv bör du i förväg bestämma hur mycket pengar du är villig att lägga på din nya tarotlek. Det finns tarotlekar i alla prisklasser, från budgetvänliga lekar till lyxigare sådana.

Vilka tarotkort ska jag köpa?

För att avgöra vilka tarotkort du bör köpa bör du se till dina personliga preferenser och hur du har tänkt använda tarotleken. Om du är nybörjare kan Rider-Waite vara ett bra val med sitt rika bildspråk. Du kan även välja en mer personlig tarotlek.

Hur väljer man tarotkort?

För att välja en tarotlek bör du titta på kortens bilder och symbolik. Allra helst bör du hålla i olika tarotlekar och känna på dessa för att se vilken som instinktivt känns rätt för dig. Men du kan även läsa på nätet om dem och sedan klicka hem en.

Vilka tarotkort finns det?

En tarotlek består vanligtvis av 78 tarotkort med en unik betydelse och symbolik. Leken är uppdelad i Stora arkanans 22 kort och Lilla arkanans 56 kort. Men det finns även olika tarotlekar, såsom Rider-Waite, Thoth, Marseille och Ljusbärarens Tarot.

Avslutande tankar om att köpa tarotkort

Att ge sig i kast med att köpa tarotkort kan vara en spännande och berikande upplevelse. Den tarotlek du väljer blir ett personligt verktyg för insikt, reflektion och andlig utveckling. Därför är det viktigt att du gör ditt val med stor omsorg.

Tänk på att den bästa tarotleken för dig är den som talar till dig på en djup, intuitiv nivå. Den bör stämma väl överens med dina estetiska preferenser, din förståelse för symbolik och din andliga läggning. Och även om det finns många populära tarotlekar som lämpar sig väl för nybörjare behöver du inte begränsa dig till dessa. Tarotvärlden är stor och varierade, och du kanske upptäcker att en mindre vanlig kortlek passar dig helt perfekt. Det viktiga är att din tarotlek känns rätt för dig.

Denna guide till att köpa tarotkort ger dig all information som du behöver för att fatta ett välgrundat beslut. När du har gjort ditt val är du redo att fortsätta din utforskning av tarotens rika och invecklade värld. Kom ihåg att den viktigaste aspekten av tarotläsning är vad den betyder för dig personligen. Tarot är ett verktyg för introspektion, för att utforska livets mysterier och för att få kontakt med de djupare aspekterna av dig själv och universum. Så ta ett djupt andetag, lita på din intuition och kliv sedan självsäkert in i tarotens värld. Din resa har bara börjat.

Läs mer