Hem » 13 kristaller för kärlek
Person som håller en av flera kristaller för kärlek i sin hand

13 kristaller för kärlek

Om du är bevandrad inom kristallernas värld vet du förmodligen att stenarna används för olika syften. Till exempel finns det vissa kristaller för kärlek vars krafter anses vara bättre lämpade för just detta syfte. Läs vidare så avslöjar jag vilka stenar som kan göra dig mer kärleksfull och medkännande!

1. Rosenkvarts

Rosenkvarts

Rosenkvarts är enligt mig den allra bästa kristallen för kärlek. Detta är trots allt en klassisk sten när det kommer till det här med kärlek och hjärtat. Denna kristall kan bland annat hjälpa till och göra dig lite mer kärleksfull och medkännande. Dessutom är den användbar när du vill hitta ett nytt förhållande att inleda eller fördjupa ett befintligt sådant. Detta gäller oavsett om det handlar om förhållandet med dig själv, med en romantisk partner, med vänner eller med andra. När du söker mer kärlek i ditt liv är detta helt klart förstavalet bland alla kristaller!

2. Grön aventurin

Grön aventurin

Grön aventurin är en sten som dels tros kunna föra stor tur med sig. Därmed kan den också vara till hjälp när du vill få tur i kärlek. Precis som andra gröna kristaller skapar denna kristall en koppling till ditt hjärtchakra. Den kan därmed påverka dina förmåga att ge och ta emot kärlek. Så om du vill öppna ditt hjärta och göra dig redo för kärleken är detta således en utmärkt sten!

3. Malakit

Malakit

Malakit är en grönfärgad kristall som har en nära koppling till hjärtchakrat och kärlekens vibrationer. Detta är också en balanserande sten som kan ge dig en känsla av stabilitet och trygghet. Den gör med andra ord så att du kan känna dig trygg med att öppna upp ditt hjärta för kärleken. Dessutom uppmuntrar kristallen dig att älska dig själv, stärka din självkänsla och bli mer medkännande.

4. Solsten

Solsten

Solsten är ett bra val av kristall för kärlek om du vill hetta upp ditt kärleksliv i sängkammaren. Detta är nämligen en sten som kan hjälpa dig att bli lite mer sensuell. Kärlek är trots allt något väldigt intimt. Solstenen tar den sensualitet som du har inom dig och låter den explodera utåt istället för att sitta fast inombords. Stenen bär trots allt på solens förnyande energi och kan därmed föra tillbaka ljuset in i ditt liv.

5. Karneol

Karneol

Karneol är en utmärkt kristall när du vill bygga starkare förhållanden och få ett trevligt sexliv. Den är nämligen känd för att främja lycka, glädje och kreativitet. Allt detta är förstås trevliga egenskaper som du gärna vill föra in i ditt kärleksliv. Dessutom förknippas kristallen med navelchakrat och kan förstärka allt som har med kreativitet eller sexualitet att göra.

6. Bergskristall

Bergskristall

Bergskristall är en sten som kan stödja mängder av olika intentioner. Detta är viktigt att känna till när vi pratar om denna och andra kristaller för kärlek. Just bergskristallen kan du använda för att förstärka din kärleksfulla energi, stöta bort negativ energi eller rensa dina tankar. Dessutom kan du också använda den för att förstärka energierna hos andra kärleksfulla stenar.

7. Rökkvarts

Rökkvarts

Rökkvarts är en kristall vilken kan använda som ett skydd mot negativ energi. Den kan därmed skydda dig mot de mönster som kännetecknar destruktiva förhållanden. Den kan därmed vara väldigt användbar om du har en historik av mindre bra relationer. Brukar du ägna dig åt meditation? Då kan du hålla stenen i handen medan du mediterar för att göra dig fri från den gamla energi som hänger sig kvar. Samtidigt gör du då även plats för ny och mer positiv energi som kan flöda in i dess plats.

8. Granat

Granat

Granat är en utmärkt sten som du kan använda om du känner dig otrygg i ditt förhållande och behöver jorda dig. Denna kristall kan också hjälpa dig att sätta gränser och upprätthålla dessa. Samtidigt kan den även lätta lite grann på handbromsen och låta dig utforska själens verkliga begär.

9. Smaragd

Smaragd

Smaragd är en enastående grön kristall som arbetar med ditt hjärtchakra. Kristallen främjar kärlek, medlidande och öppnar upp ditt hjärta. Du kan använda detta som en helt allena sten eller som en del i ett kristallnät för romantik. Kombinera den gärna med andra kristaller för kärlek för att locka till dig kärleken.

10. Månsten

Månsten

Månsten är ytterligare en bra kristall för kärlek som har en koppling till hjärtchakrat. Dessutom kan denna sten föra tur med sig och göra dig mer intuitiv. Denna sten är uppmuntrande och vill gärna få dig att uppleva friheten av att följa din passion. Detta passar ju väldigt bra då det knappast finns något mer frigörande och passionsfyllt än kärleken!

11. Svart obsidian

Svart obsidian

Svart obsidian är en skyddande kristall som ger dig ett extra starkt skydd mot negativa energier. Det skadar ju aldrig att ha ett sådant skydd när du ger dig ut i jakt på kärleken. Det är trots allt lätt hänt att du stöter på motgångar och blir sårad under resans gång. Att då kunna använda denna kristall för att balansera, jorda och skydda dig kan visa sig vara användbart. Detta gäller såväl när du ska gå på den nervösa första dejten eller då du vill värna dig mot solochvårare.

12. Lapis lazuli

Lapis lazuli

Lapis lazuli är ännu en bra sten för dig som söker kärleken. Denna kristall kan nämligen hjälpa dig att kommunicera på ett mer effektivt sätt. Kommunikation är trots allt en viktig del av ett fungerande förhållande. Denna kristall hjälper dig att förmedla din sanning på ett kärleksfullt och konstruktivt sätt.

13. Rhodonit

Rhodonit

Rhodinit är den sista stenen ut på min lista över bra kristaller för kärlek. Detta innebär dock inte på något sätt att den skulle vara mindre effektiv än de övriga kristallerna i listan. Även denna kristall är kopplad till hjärtchakrat. Den uppmuntrar kärlek och medlidande samt kan hjälpa dig att hela ditt hjärta. Dessutom förknippas den med Venus, skönhetens och kärlekens planet.

Vanliga frågor om kristaller för kärlek

Vilka kristaller är bra för kärlek?

Det finns flera bra kristaller för kärlek som kan göra dig mer kärleksfull. Rosenkvarts är förmodligen den mest kända kristallen som används för detta syfte. Men även rhodonit och grön aventurin är två exempel på stenar som du kan använda för detta.

Avslutande tankar om kristaller för kärlek

Kärleken är ett fenomen som kan brytas ner i flera olika beståndsdelar. Några exempel på sådana är: kommunikation, glädje och sinnlighet. Du kan få lite hjälp på traven i detta avseende genom att använda dig av en sten med helande egenskaper. I denna artikel tipsar jag om flera bra kristaller för kärlek som tillsammans med din intention kan hjälpa dig att finna kärleken. Dessa kan även vara till hjälp när du vill bli lite mer kärleksfull gentemot dig själv.

Se även mina artiklar om lämpliga kristaller för nybörjare och de bästa kristallerna för empater för mer inspiration!