Hem » Labradorit – en kristall som skiftar i regnbågens färger
Person som håller i en labradorit

Labradorit – en kristall som skiftar i regnbågens färger

Labradorit är en unik och fantastisk kristall som förknippas med andligt och emotionellt helande. Kristallen är känd för sin hänförande blandning av färger. Dessa tycks skifta och skimra på olika sätt beroende på ur vilken vinkel du betraktar kristallen. I denna artikel utforskar jag denna kristall och dess helande egenskaper. Fortsätt att läsa för att få veta hur den kan hela kropp, sinne och själ!

En av de bästa kristallerna för empater är just labradorit. Vill du veta vilka de åtta övriga kristallerna är? Klicka dig då vidare för att läsa artikeln – eller fortsätt att läsa om just denna kristall här nedanför!

Labradorit har fått sitt namn från den halvö där den först hittades

Det första som är värt att nämna om labradorit är att kristallen upptäcktes först under slutet av 1700-talet. Den hittades då på Labradorhalvön i Kanada och den har alltså fått sitt namn från denna halvö. Men det är inte bara där som den kan hittas utan den förekommer även i flera andra länder. Några av de länder runt om i världen där den kan hittas är Finland, Ryssland och Madagaskar. Inuiterna menar att norrsken har fastnat inuti kristallen och att den därför skimrar på detta sätt.

Vad gäller de fysiska egenskaperna är labradorit ett fältspatmineral. Den kan ha många olika färger men är i grunden grå eller svart. Dessutom kan den även vara blå, grön eller guldfärgad och har alltså ett föränderligt skimmer. I själva verket kan den skifta i regnbågens alla färger. Kristallen används ofta inom smyckestillverkning samt vid tillverkningen av olika dekorativa föremål. Detta tack vare att den har ett väldigt unikt utseende.

Kristallen kan lägga en grund för ett andligt uppvaknande

När det kommer till kristallens helande egenskaper finns det flera sådana som bör beröras. Några exempel på sådana är:

 • Andligt uppvaknande. Labradorit sägs vara en kristall som har förmågan att förändra och få till stånd ett andligt uppvaknande. Den tros kunna väcka det inre jaget och försätta dig i kontakt med ditt högre medvetande. Vissa menar också att kristallen kan hjälpa dig att kommunicera med dina andeguider samt förstärka dina mediala förmågor.
 • Skydd mot negativa energier. Labradorit används ofta av personer som vill skydda sig mot negativa energier. Kristallen sägs kunna skapa en skyddande sköld kring din aura. På så vis kan den förhindra energiläckor samt att du påverkas negativt av andra.
 • Emotionellt helande. Förutom att kristallen har flera andliga egenskaper sägs den även kunna hela dig emotionellt. Den tros nämligen kunna hjälpa dig att släppa dina gamla mönster och negativa känslor. Därigenom kan den hjälpa dig att skapa en emotionell balans samt främja en ökad självmedvetenhet.
 • Fysiskt helande. Denna kristall har även flera egenskaper när det kommer till fysiskt helande. Den tros vara gynnsam för ögonen, hjärnan och matsmältningssystemet. Den ska även kunna lindra symtomen på ångest och depression.
Labradorit

Så kan du använda denna kristall

Det finns flera möjliga sätt att använda labradorit i vardagen för att dra nytta av dess helande egenskaper. Ett populärt sätt att göra detta är att bära med dig en sådan kristall i fickan. Du kan även lägga den på ditt skrivbord eller nattduksbord och låta dess energier hjälpa dig.

Ett annat sätt att använda en labradorit är att meditera med den. I samband med meditation håller du helt enkelt stenen i handen. Genom att göra detta kan du dra nytta av dess helande energier.

Hur renar man en labradorit?

När du vill rena din labradorit kan du göra detta så här:

 • Sätt din intention innan du påbörjar processen. Börja med att rensa dina tankar och sätt en intention för processen att rena kristallen. Ta sedan ett par djupa andetag och fokusera helt och hållet på din kristall.
 • Rengör stenens yta. Använd mild tvål och varmt vatten för att rengöra stenens yta. Använd en mjuk borste eller trasa för att försiktigt skrubba ytan.
 • Rena stenen med hjälp av vatten. Du kan även använda saltvatten eller rinnande vatten för att rena din labradorit. Håll stenen under det rinnande vattnet eller låt den ligga i saltvatten i flera minuter. Torka sedan stenen noggrant efteråt.
 • Använd renande ljudvibrationer. Ett annat sätt att rena denna kristall är med hjälp av ljudvibrationer. Du kan använda en klangskål eller stämgaffel för att skapa ett lämpligt ljud.
 • Visualisera hur din kristall renas. Använd gärna visualisering som ett sätt att rena din labradorit. Föreställ dig ett starkt vitt ljussken som omger stenen och sköljer bort eventuella negativa nergier.
 • Rena din labradorit i solljus eller månljus. Sist men inte minst kan du placera stenen i solljus eller månljus. Låt stenen i ligga i ljuset i några timmar för att rena och ladda den. När du gör detta återställer du dess naturliga energi.
 • Med hjälp av rökelse. Ytterligare ett populärt sätt att rena kristallen är med hjälp av rökelse. Låt röken rena din kristall från oönskade, negativa energier.

Kom ihåg att processen för hur du renar din labradorit är högst personlig. Därför bör du använda det sätt att göra detta som du själv föredrar.

Labradorit som renas av rökelse

Vanliga frågor om labradorit

Vad är labradorit bra för?

Du kan använda en labradorit för att skydda dig mot negativa energier. Den kan även användas för att stilla sinnet och lindra stress. Dessutom kan du använda denna förändrande kristall för att stärka dina mediala förmågor och göra dig mer andlig.

Var finns labradorit?

Labradorit kan hittas på flera olika platser runt om i världen. Den kan bland annat utvinnas i Kanada, där den först upptäcktes på 1700-talet. Men den finns även i länder som exempelvis Norge, Finland, Ryssland, Italien, Madagaskar, Mexiko och USA.

Hur renar man labradorit?

Du kan rena din labradorit genom att skölja den i vatten eller låta den ligga flera minuter i saltvatten. Ett annat sätt att rena kristallen är att visualisera hur den renas och hur negativa energier försvinner bort. Den kan även renas med rökelse.

Avslutande tankar om labradorit

För att sammanfatta är labradorit en kraftfull och förändrande kristall som kan hela dig på flera s ätt. Du kan använda den när du vill bli lite mer andlig eller skydda dig mot negativa energier. Eller så kan du nyttja den för att hela dig själv emotionellt eller fysiskt. Oavsett ändamål har kristallen en rad olika fördelar för din kropp, ditt sinne och din själ. Genom att använda den varje dag kan du dra nytta av dess energi på olika sätt.

Läs mer