Hem » Om mig

Om mig

Hej där! Jag som skriver i denna blogg heter Sebastian Liljegren och är vd för Contentsmedjan. Jag startade denna blogg eftersom jag har en stort intresse för psykologi och vill inspirera andra att djupdyka i detta ämne.

Du undrar förmodligen hur det kommer sig att jag identifierar mig som empat. Bakgrunden till det är ett slags psykologiskt uppvaknande som jag fick för ett tag sedan.

Vem är jag?

I mångt och mycket är jag en helt normal man i mina bästa år som till vardags jobbar och sliter. Även om jag inte drar mig för att ställa mig utanför vissa av samhällets normer betraktar jag mig inte som särskilt uppseendeväckande på något sätt.

Jag är en intuitiv och stundtals ganska känslig person som trivs bättre i naturen än i stadsmiljöer. Jag har, likt många andra, har varit med om såväl bättre som sämre upplevelser här i livet. Vad jag dock har funnit är att de mörkaste tiderna och de krokigaste stigarna kan leda mig närmare mitt syfte. Vi människor är ju också summan av alla våra upplevelser och erfarenheter. Därför är jag på sätt och vis tacksam för att livet och universum har format mig till att bli en förhållandevis fri och kreativ själ.

Jag är också i behov av att vara ensam mycket för att ladda mina batterier samt fokusera på mig själv och mitt inre liv. Samtidigt har jag på senare år också funnit ett intresse för mänskliga relationer och börjat lägga en större vikt vid socialt umgänge. Detta är den ibland motsägelsefulla tillvaro som präglar en intuitiv empat.

Sebastian Liljegren

Mitt sökande efter svar på livets stora frågor

I samband med att jag genomgick en smärre livskris började jag söka efter svar på livets stora frågor. Några exempel på de frågor jag ställde mig var vem jag själv är och varför andra är som de är. I mitt sökande efter svar snubblade jag över ett antal artiklar som handlade om empati. Jag läste då om så kallade empater, vilket vid denna tid var ett helt nytt begrepp för mig. Om du undrar vad en empat är och huruvida empater finns på riktigt rekommenderar jag dig att läsa min länkade artikel!

Med tiden begav jag mig sedan allt djupare ner i det kaninhål som ämnesområdet psykologi får representera. I samband med att jag utforskade alla de olika sidospår, som ledde mig i olika riktningar, fann jag slutligen det svar jag sökte.

Detta äventyr kan liknas vid narrens resa – jag var först optimistisk, omogen och bekymmerslös. Jag var ett oskrivet blad och en oslipad diamant men besatt samtidigt en närmast obegränsad potential. Jag använde mitt intellekt för att aktivt söka efter klarhet och kunskap. Det dröjde inte länge innan jag blev tvungen att visa styrka och möta mina inre och yttre demoner.

Äventyret fortsatte sedan ner i underjorden, i form av en slags utdragen livskris där jag var tvungen att göra mig fri från de personer som tyngde ner mig. Jag tvingades avsluta en vänskap som fram tills dess hade varit viktig för mig, men som jag insåg höll mig fången och ledde mig fel i livet. Min värld höll på att rämna, men till slut kunde jag se ljuset i slutet av tunneln och allt blev mycket bättre igen. Jag hade hittat mig själv och upptäckt mitt sanna jag samt funnit den sinnesro jag så febrilt sökte efter. Efter regn kommer solsken och efter den långa, kalla, mörka vintern nalkas våren med allt vad det innebär!

Svaret var en uppenbarelse

I ett ögonblick av en uppenbarelse insåg jag plötsligt vem jag är och varför. Jag förstod samtidigt varför andra personer runt omkring mig resonerade och agerade på olika sätt, samt varför de i vissa fall drivs av andra drivkrafter.

Plötsligt höll jag bildligt talat i min hand den nyckel som kunde öppna alla lås till de psykologiska dörrar jag så febrilt försökt öppna för att kika igenom. Det är denna nyckel som jag nu vill uppmuntra dig att söka efter och finna!

Kontakta mig om du har några särskilda tankar eller frågor om det innehåll som jag publicerar här på sajten.