Hem » Selenit – en genomskinlig och färglös helande kristall
Selenit

Selenit – en genomskinlig och färglös helande kristall

Selenit är en helande kristall som är genomskinlig, färglös och ömtålig. Detta är en variant av mineralet gips. Den hittas vanligtvis i länder såsom USA, Mexiko, Marocko och Ryssland. Kristallen är populär då den är vacker samt har förmågan att främja andlig utveckling.

Selenit finns med i listan över de bästa kristallerna för empater. Om du är nyfiken på att få reda på vilka de övriga är kan du läsa dig till detta via länken. Eller så kan du läsa vidare för att få mer information om just denna kristall nedan!

Selenit användes av de forntida egyptierna och grekerna

Selenit är en variant av mineralet gips och har länge använts av oss människor. Stenens namn kommer från den grekiska mångudinnan Selene. Detta namn har den fått utifrån dess genomskinliga utseende vilket påminner lite grann om en måne.

Denna kristall användes faktiskt av de gamla egyptierna för att skapa artefakter och utsmyckningar. Till exempel användes den vid tillverkning av smycken, vaser och små figuriner. I såväl Egypten som i det antika Grekland användes kristallen även vid byggandet av pyramider, tempel och andra byggnader. Under medeltiden användes stenen även för att skapa manuskript med illuminationer. Dessutom användes den för att tillverka fönster i färgat glas.

Den helande kristallen selenit förknippas med kronchakrat. Detta är det sjunde chakrat och det är beläget precis vid toppen av huvudet. Detta chakra är det som påverkar din koppling till det andliga. Ibland kan det blockeras eller bli obalanserat på grund av stress, ångest eller andra negativa känslor. Men genom att använda denna kristall kan du balansera och aktivera ditt kronchakrat. När du gör detta kan du få andlig vägledning samt gagnas på andra sätt. Läs mer om dess helande egenskaper nedan!

Kristallen kan rena energi och lätta på spänningar

Denna kristall har ett stort antal helande egenskaper som du kan vilja ta del av. Några exempel på dessa egenskaper är dess förmåga att:

  • Rena energi. En av de viktigaste helande egenskaperna hos selenit är förmågan att rena energi. Kristallen kan absorbera negativ energi och omvandla den till positiv sådan. Detta gör den väldigt användbar när du vill rensa bort negativitet från en person eller en plats. Till exempel kan du skapa en rofylld och harmonisk miljö i ditt hem eller på kontoret med hjälp av denna kristall.
  • Lugna ner och lätta upp. Selenit är också känd för att ha lugnande egenskaper. Den har en mjuk och lugnande energi som kan lindra stress och ångest samt lätta på spänningar. Håll gärna kristallen i din hand för att lugna ditt sinne och slappna av. Du kan även använda den när det är dags för din dagliga meditation. Kristallen kan nämligen stärka din andliga medvetenhet.
  • Öppna upp tredje öga-chakrat. Selenit är också en kristall som kan hjälpa dig att bli mer intuitiv och stärka din mediala förmåga. Den sägs ha en hög vibration som kan öppna upp ditt tredje öga-chakra. Detta chakra förknippas med intuition och klarsynthet. Lägg kristallen under din kudde när du ska sova för natten för att dra nytta av denna egenskap.
  • Hela den fysiska kroppen. En annan fördel med selenit är dess förmåga till fysiskt helande. Kristallen tros ha en positiv effekt på skelettet samt kunna bidra till att lindra ledvärk och inflammation. Den sägs även kunna främja din sömn, förbättra matsmältningen och stärka immunförsvaret.
Selenit

Så kan du använda denna kristall

Vill du kunna använda denna kristall och dess helande egenskaper? Du kan göra detta på något av dessa sätt:

  • Bär kristallen på dig. Du kan med fördel bära en selenit på dig i vardagen, antingen i fickan eller osm ett smycke. På detta sätt kan du använda dess energi närhelst du behöver den.
  • Förvara den i hemmet. Du kan även placera kristallen på en eller flera platser i din bostad. Genom att göra detta kan du skapa en lugn och rofylld miljö i hemmet. Till exempel kan du lägga den i sovrummet för att främja en god nattsömn eller i vardagsrummet för att skapa ett lugn.
  • Meditera med den. Håll denna kristall i din hand när du mediterar för att öka ditt andliga medvetande. Alternativt kan du placera den på ditt tredje öga när du mediterar för att stärka din intuition.
  • Använd den vid energihealing. Selenit är en kristall som tros ha renande egenskaper. Därmed kan du gärna använda den för reiki eller andra former av energihealing. Kristallen kan då avlägsna negativ energi och skapa en balans.
  • Rena andra kristaller. Kristallen är även känd för sin förmåga att kunna rena och ladda andra kristaller.

Utöver sina helande egenskaper är selenit även en vacker kristall som kan användas för smyckestillverkning. Den kan även användas för att tillverka prydnadsföremål såsom lampor och ljushållare. Detta är möjligt tack vare dess unika och vackra utseende.

En stav av selenit som laddar andra kristaller

Vanliga frågor om selenit

Vad är selenit bra för?

Selenit är en helande kristall som främst används för att rena och ladda andra kristaller. Den kan även användas för energihealing samt för att suga åt sig negativa energier och omvandla dessa till positiva energier. Den har även en lugnande energi.

Hur använder man selenit?

Du kan använda selenit och de helande egenskaper som denna kristall har på flera sätt. Bär den med dig för att alltid ha tillgång till dess energi. Meditera med den för att öka ditt andliga medvetande eller rena och ladda andra kristaller med den.

Vad är selenit gjord av?

Selenit är en kristallin variation av mineralet gips. Den består av kalciumsulfatdihydrat (CaSO4·2H2O), vilket innebär att den innehåller kalcium, svavel, syre och vätgas. Utöver att hela används den för att tillverka bland annat gips och torrputs.

Var hittar man selenit?

Selenit kan hittas i många olika delar av världen. Detta mineral finns bland annat i USA, Mexiko, Marocko, Australien, Spanien, Italien och Frankrike. Dessutom kan den också hittas i länder som Brasilien, Ryssland, Kina och Kanada.

Avslutande tankar om selenit

Selenit är kort och gott en helande kristall som har många positiva egenskaper att dra nytta av. Den kan hjälpa dig att balansera och aktivera ditt kronchakra samt stärka din intuition. Men du kan även använda den för att rena energi eller för att lugna ner dig och kunna slappna av. Till råga på allt kan den även användas för att hela din kropp rent fysiskt. Därför är detta en användbar kristall att ha tillgång till. Detta oavsett om du vill förstärka din andlighet eller bara skapa en lugn och rofylld miljö hemma eller på jobbet.

Läs mer