Hem » Svart turmalin – en kraftfull svart kristall som jordar dig
Person som håller en svart turmalin i handen

Svart turmalin – en kraftfull svart kristall som jordar dig

Svart turmalin är en kraftfull kristall som har många helande egenskaper. Kristallen kan hittas i flera olika delar av världen. Den utvinns bland annat i länder som Brasilien och USA samt på den afrikanska kontinenten. Det finns goda skäl till att just detta är en väldigt populär helande kristall. Många entusiaster och andliga personer använder den för att jorda sig samt för dess skyddande och renande egenskaper.

Jag har valt att omnämna denna kristall i min artikel om de bästa kristallerna för empater. Anledningen till detta är den anses ha väldigt kraftfulla helande egenskaper. Framför allt tros den kunna vara till stor hjälp om du är ojordad och överväldigad. Läs artikeln för att få reda på vilka övriga kristaller jag lyfter fram i den artikeln!

Svart turmalin har förmågan att jorda energier

En av de viktigaste helande egenskaperna hos svart turmalin är dess förmåga att jorda energi. Du kan därför använda den för att jorda dig och hamna i balans och bli mer harmonisk. Kristallen kan nämligen se till så att negativa energier frigörs och försvinner bort från din kropp. Om du är ojordad kan du istället känna dig ångestfylld, överväldigad och bortkopplad från din fysiska kropp.

Anledningen till att svart turmalin är en utmärkt kristall för att jorda energier är dess starka koppling till jorden. När du håller i denna kristall eller bär den på dig förankrar den din energi i jorden. Därmed blir du lugnare och mer stabil – kort och gott jordad. Den är därmed särskilt användbar för personer som stressar mycket på jobbet alternativt lider av depression eller ångest.

Kristallen kan skydda dig mot elektromagnetiska fält

Svart turmalin är även känd för sina skyddande egenskaper. Kristallen kan användas som en slags sköld mot negativ energi. Den kan även skydda dig mot strålning samt de elektromagnetiska fält som våra elektriska apparater skapar. Detta gör den genom att skapa en skyddande barriär runt din kropp som förhindrar att negativ energi når din aura.

Många personer använder sig därför av svart turmalin för att skydda sig mot elektromagnetiska fält. Några exempel på elektriska apprater som kan orsaka sådana är mobiltelefoner, datorer och tv-apparater. Dessa apparater exponerar dig för elektromagnetisk strålning som kan störa ditt energifält och orsaka stress. Svart turmalin kan dock absorbera och neutralisera denna energi och på så vis skydda dig från dess skadliga effekter.

Svarta turmaliner

Du kan använda kristallen för att rena en plats

En annan fördel med svart turmalin är att denna kristall har förmågan att rena. Den kan omvandla negativ energi till positiv sådan och därigenom skapa en harmoni och balans. När du håller kristallen i din hand eller bär den på dig kan den också rensa din kropp från energi som har stagnerat och tynger ner dig. När denna energi rensas bort från kroppen främjas flödet av positiv energi.

Du kan även använda svart turmalin för att rena en plats. Till exempel kan du placera kristallen i ett rum i syfte att rensa bort negativa energier. När du gör detta kan rummet efteråt kännas trevligare och enklare att vistas i. Detta beror på att positiv energi som känns lugn och avkopplande har kommit in istället. Många personer använder sig därför av denna kristall för att rena sina bostäder eller kontor.

Så kan du använda denna kristall

Vill du kunna använda svart turmalin för att dra nytta av dess helande egenskaper? Då kan du använda denna kristall på något av dessa sätt:

  • Bära den som ett smycke. Du kan bära denna kristall som antingen ett halsband, en ring, ett armband eller i annan form. När du bär den som ett smycke är den nära din kropp och kan då skydda dig.
  • Förvara den i plånboken eller väskan. Ett annat sätt att använda svart turmalin är att bära omkring den i plånboken eller i väskan. Genom att göra detta kan du enkelt skydda dig från negativa energier hela dagen.
  • Lägg den i bostaden eller på kontoret. Du kan även välja att lägga kristallen någonstans i din bostad eller på ditt kontor. När du gör detta kan du rena det rum där kristallen placeras från negativ energi och elektromagnetisk strålning. Lägg den gärna nära elektronik, i ett hörn av ett rum eller nära ingången till din bostad.
  • Meditera med den. Ytterligare ett sätt att använda kristallen till din fördel är att meditera med den. Håll helt enkelt en svart turmalin i handen medan du mediterar för att jorda och skydda dig.
  • I samband med energihealing. Denna kristall används också ofta vid energihealing. Den kan då hjälpa till att rensa och balansera en persons chakran samt skydda mot negativ energi.

Hur laddar man en svart turmalin?

För att en helande kristall ska fortsätta vara effektiv bör du ladda den med jämna mellanrum. Du kan ladda en svart turmalin på något av följande sätt:

  • Månljus. Placera din kristall i ljuset av en fullmåne över natten eller åtminstone under några timmars tid. Månens energi tros nämligen kunna rena och ladda kristaller som denna.
  • Solljus. Vissa personer väljer istället att ladda sina svarta turmaliner i solljuset. För att göra detta placerar du kristallen ute i solljuset ett par timmar. Lämna den dock inte ute alltför länge i direkt solljus då solstrålarna kan bleka kristallen.
  • Jord. Detta är en kristall som har en stark koppling till jorden. För att ladda en svart turmalin kan du därför med fördel lämna den i marken. Du kan begrava den i jord antingen över natten eller under några timmars tid. Jordens energi kommer då ladda kristallen och stärka dess jordande förmåga.
  • Ljud. Somliga använder sig av vissa specifika frekvenser för att rena och ladda kristaller. Om du vill prova på att ladda din kristall med hjälp av ljud kan du ganska enkelt göra detta. Placera den då i närheten av en stämgaffel, en klangskål eller något annat helande verktyg som ger ifrån sig ljud.
Svart turmalin som vilar i en persons hand

Vanliga frågor om svart turmalin

Vad är svart turmalin bra för?

Svart turmalin är en helande kristall som framför allt är användbar när du vill kunna jorda dig. Den kan även användas som ett skydd mot negativa energier. Alternativt kan du använda den för att rena en plats från oönskade negativa energier.

Hur laddar man svart turmalin?

Det finns flera sätt på vilka du kan ladda en svart turmalin. Du kan exempelvis välja att ladda din kristall i antingen månljus eller solljus. Alternativt kan du begrava den i jord några timmar eller över natten. Ljud är ett annat sätt att rena den.

Finns svart turmalin i Sverige?

Ja, svart turmalin finns i Sverige på vissa platser. Vårt land är rikt på mineraler som denna. Den kan främst hittas i de pegmatiter som kan utvinnas i norrländska Varuträsk. De två länder där turmaliner främst utvinns är dock Brasilien och USA.

Avslutande tankar om svart ametist

Svart turmalin är en kraftfull kristall som har många helande egenskaper. Den är därför ett värdefullt verktyg när du vill kunna jorda dig, få skydd mot negativa energier eller rena en plats. Om du vill använda kristallen till din fördel kan du bära med dig den eller bära den som ett snyggt smycke. Alternativt kan du placera ut den i din bostad eller på din arbetsplats för att låta ett lugn och en harmoni infinna sig där.

Likt fallet är med andra kristaller är det viktigt att du renar och laddar den regelbundet. Genom att göra detta säkerställer du att den fortsätter vara effektiv.

Läs mer