Hem » Tarotkort betydelser » Lilla arkanan » Bägarsviten

Bägarsviten

Bägarsviten är en av de mest omtalade och analyserade sviterna i en traditionell tarotlek. Denna svit fokuserar primärt på känslor, relationer och andliga aspekter av livet. Här kan du läsa mer om sviten samt klicka dig vidare för att läsa mina tolkningar av dess olika kort.

Sviten förknippas med elementet vatten, vilket passar bra ihop med dess emotionella och andliga fokus. Vatten representerar flöde, djup och anpassningsbarhet, vilket speglar de emotionella nyanserna i bägarsviten i Lilla arkanan.

Bägarsviten består av 14 kort: tio numrerade kort (ess till tio) och fyra hovkort (page, riddare, drottning och kung). Varje kort har sin egen unika bild och symbolik, men alla delar de gemensamma temana om kärlek, relationer och emotionell insikt.

De 14 korten i denna svit

Bägarsviten innehåller följande tarotkort:

Vanliga frågor om bägarsviten

Vad representerar bägarsviten i tarot?

Den fokuserar på de emotionella och relationella aspekterna av livet, inklusive känslor, kärlek, andlighet och relationer. Svitens element är vatten, som symboliserar känslor, intuition och anpassningsbarhet.

Hur förhåller sig bägarsviten till andra sviter i tarotleken?

Bägarsviten fokuserar på emotionella och relationella aspekter. Detta till skillnad från t.ex. svärdsviten som fokuserar på mentala och kommunikativa aspekter, eller myntsviten som handlar om materiella och praktiska aspekter.

Är denna svit mest positiv eller negativ?

Bägarsviten är varken strikt positiv eller negativ, utan den täcker ett brett spektrum av mänskliga erfarenheter. Vissa kort, som tio i bägare tolkas ofta som mycket positiva. Andra, som fem i bägare, kan istället peka på sorg eller förlust.

Hur tolkar jag bägarkort?

När kort ur denna svit dyker upp i en läsning är det ofta ett tecken på att det är dags att fokusera på dina känslor, relationer eller andliga strävanden. Korten ger råd om hur du hanterar emotionella utmaningar eller ger insikt i din sinnesstämning.