Narren

Narren är ett kort i Stora arkanan som antingen kan vara det första. Detta är nämligen lite av en joker då kortet är märkt med siffran 0. Du bör inte låta dig luras av det första intrycket – denna gycklare symboliserar mer än vad som först möter ögat. Här berättar jag vad narren i tarot betyder!

Läs min kompletta guide till tarotkort för nybörjare för att lära dig mer om tarot!

Detta betyder narren i tarot när kortet är rättvänt

Rättvänd betyder narren i tarot:

 • början på något nytt
 • frihet
 • äventyr
 • resa
 • bekymmerslöshet
 • obegränsad potential
 • ungdomlighet
 • spontanitet.

Detta kort är numrerat med siffran 0 och förknippas därför med obegränsad potential. Narren i tarot betyder ofta början på något nytt, frihet, äventyr och bekymmerslöshet. Du kan se narren som ett oskrivet blad – han är fortfarande oskuldsfull och har inte hunnit utveckla en tydlig personlighet. Narrens resa är det äventyr som han just ska ge sig ut på och som kommer att forma honom, men detta har alltså ännu inte skett.

Därför är narren fylld med optimism och han är samtidigt fri från livets alla måsten och begränsningar. När du träffar honom ser han varje ny dag som början på ett nytt äventyr. Han har en närmast barnslig aura och tror att vad som helst kan hända här i livet. Narren lever ett enkelt och bekymmerslöst liv och tycks opåverkad av det faktum att han står på branten till det okända.

Om du får upp detta kort i samband med en tarotläggning kan du tolka kortet som en möjlighet att prova på något nytt. Narren är nämligen modig och risktagande, samtidigt som han även är nyfiken på att få reda på vad som väntar. När detta kort dyker upp vet du därför aldrig vad som väntar runt hörnet!

Detta betyder narren i tarot när kortet är uppochnervänt

Uppochnervänd betyder narren i tarot:

 • vårdslöshet
 • naivitet
 • dåraktighet
 • godtrogenhet
 • nyckfullhet
 • risktagande
 • oräddhet
 • distraktion.

När narren i tarot är uppochnervänd innebär detta att hans mer negativa egenskaper kommer fram. Därför kan det hända att du beter dig lite naivt, vårdslöst och dåraktigt. Det är viktigt att inte äventyrslustan och spontaniteten går överstyr, så tänk på att dina handlingar får konsekvenser. Annars riskerar du att vara omedveten om de faror som lurar runt hörnet, på samma sätt som den unge mannen som är avbildad på detta kort.

Kort och gott betyder narren i tarot uppochnervänd att du lever i nuet utan att tänka särskilt mycket på framtiden. Även om det kan vara positivt att vara närvarande här och nu är det också viktigt att du hittar en bra balans på detta område. Du behöver också vara uppmärksam på din omgivning så du inte riskerar att bli utnyttjad av andra personer. Titta på den hund som befinner sig vid narrens sida och låt den varna dig för de faror som lurar runt hörnet.

Exakt vilken hundras som är narrens följeslagare vet jag tyvärr inte. Dessutom varierar detta beroende på vilken tarotkortlek du använder. För sakens skull kan vi dock säga att det rör sig om en japansk spets – en liten, vit spetshund som är lojal och äventyrslysten. Den är dock lite fluffigare i verkligheten än vad hunden på bilden är, men det får vi helt enkelt blunda för.

Har du planer på att utforska tarotens mysterier? Min guide kan hjälpa dig att köpa tarotkort som passar dig!

Narren och ett antal andra tarotkort utspridda på ett bord
Narren och ett antal andra tarotkort utspridda på ett bord.

Vad betyder narren i tarot för kärleken?

Gör du en tarotläsning kopplad till kärlek och undrar vad narren i tarot betyder för kärleken? Betydelsen av detta kort betyder att man ger sig ut på ett nytt äventyr. Kortet kan därför tolkas som att du behöver öppna upp dig för nya upplevelser för att kunna hitta den kärlek som du söker. Du bör vara beredd att vara djärv och ta risker för att kunna hitta kärleken där du kanske inte trodde att den fanns. Överraskningar kan vänta runt hörnet för dig.

Detta kort representerar ofta början på något nytt. Därför kan det tolkas som att en början på ett nytt förhållande nalkas. I början av det nya förhållandet är det lätt hänt att du är rädd för att bli avvisad, men narren visar att du inte bör låta dig avskräckas av denna rädsla. Öppna istället upp dig för världen och ta dig an den med ungdomlig optimism så kommer du finna den kärlek som du söker efter.

Men vad betyder narren i tarot för kärleken om kortet är uppochnervänt? Då kan kortet istället vara ett tecken på att du är lite för naiv och godtrogen. Du behöver då vara på din vakt, inte minst när det kommer till ett nytt förhållande. Det är lätt att du låter dig svepas med och att du inte kan tänka riktigt klart. Se upp för sol-och-vårare och kärleksbombning så minimerar du risken för att bli besviken.

Det uppochnervända kortet kan även betyda att du själv eller din älskade inte är riktigt mogen än att hantera ett sunt förhållande. Våga därför ställa krav och sätta gränser i relationen för att skydda dig mot besvikelser.

Vad betyder narren i tarot för karriären?

Är du mitt uppe i en tarotläsning där den fråga som har ställts handlar om karriären? Då kan du vilja veta vad narren i tarot betyder för karriären. Kortet kan då betyda att början på något nytt väntar runt hörnet. Du kanske har velat byta spår i karriären, försöka få en befordran eller starta ett eget företag. Om så är fallet bör du bli glad när narren dyker upp på bordet. Kortet visar nämligen att du är redo att ge dig ut på en ny resa med allt vad det innebär.

Även om du kanske inte har planerat några större förändringar i närtid kan kortet vara välkommet. Det kan till exempel blåsa nytt liv i gamla projekt som har legat på hyllan eller kört fast. Narren kan fylla ditt liv med ny energi och nya idéer som du kan omvandla till handling. Det viktiga är att du är medveten om de möjligheter som finns där ute och att du är modig nog att ta de chanser som kommer din väg.

Men vad betyder narren i tarot för karriären om kortet är uppochnervänt? Då kan kortet signalera att du behöver vara medveten om att dina handlingar har konsekvenser. Du kan vara fylld med energi och ha en vilja att skrida till handling, men hur påverkar dina handlingar dina kollegor? Kanske behöver du tänka till en extra gång innan du agerar?

Andra gånger kan den uppochnervända narren vara ett tecken på att du har kört fast på ditt nuvarande jobb och känner dig uttråkad. Eller så kan du ha hamnat i en svacka och känner att det är dags för en förändring. Tänk dock på att det kan finnas fler rädslor där ute än enbart dem som du kan se just nu, så var inte dåraktig.

Vad betyder narren i tarot för ekonomin?

När detta kort dyker upp i en tarotläggning kan du ha ställt en fråga som handlar om pengar. Så vad betyder narren i tarot för din ekonomi? Kortet skvallrar om att du kan ha en bra period i livet där du känner dig spontan och positiv. Du kan vara mer villig än vanligt att lägga pengar på nöjen och äventyr.

Kanske vill du resa ut i världen eller lära dig en ny hobby? I sådana fall kan du ha lätt att öronmärka pengar för dessa kostnader just nu. Eller så kanske du känner att du faktiskt har allt som du vill ha och därför inte behöver oroa dig för huruvida du kan betala räkningarna. Då kan du vara lite mer nyfiken, äventyrlig och utforskande när du spenderar dina pengar.

Men vad betyder narren i tarot för ekonomin om kortet är uppochnervänt? När det kommer till din ekonomi kan detta kort när det dyker upp uppochnervänt innebära ekonomiska möjligheter. Samtidigt är det viktigt att du är medveten om ditt agerande och att du inte är vårdslös med dina pengar. Ta det gärna lite lugnt och tänk till en extra gång innan du gör ett inköp eller lägger pengar på något. Det kan nämligen finnas konsekvenser av dit spenderande som du ännu inte är medveten om.

Detta är en tid i livet där du kanske är lite väl bekymmersfri och vårdslös i dina ekonomiska beslut. De impulsköp som du gör kan visa sig bli dyrare än vad du egentligen har råd med. Så dra lite grann i handbromsen och försök att mätta mun efter matsäck.

Så kan du tolka bilden på detta kort

Detta tarotkort föreställer en ung man som helt obekymrad står på en klippkant. Han är redo att ge sig ut på ett nytt äventyr och blickar uppåt mot skyn. Den unge mannen tycks vara helt omedveten om att han är på väg att dyka huvudstupa in i det okända. Han bär en liten kappsäck över ena axeln och kappsäcken innehåller de få föremål som han behöver på sin färd. I sin vänstra hand bär han en vit ros som representerar hans oskuld och renhet. I narrens sällskap finns en liten vit hund som representerar beskydd och lojalitet. Hunden uppmuntrar honom att fortsätta framåt, och i bakgrunden skymtas en bergskedja som symboliserar de förändringar som komma skall.

Narren i tarot

Vanliga frågor om narren

Vad betyder narren i tarot?

Narren i tarot representerar början på något nytt, att vad som helst kan hända, frihet, optimism, äventyr, spontanitet, nybörjartur och oerfarenhet. Uppochnervänt kan kortet betyda dåraktighet, naivitet, hänsynslöshet, slarvighet eller godtrogenhet.

Avslutande tankar

Rättvänd betyder narren i tarot början på något nytt, frihet, äventyr, bekymmerslöshet och obegränsad potential. Uppochnervänt betyder kortet istället vårdslöshet, dåraktighet, naivitet, godtrogenhet och nyckfullhet. Det är viktigt att våga vara spontan och optimistisk, men du bör inte låta dessa egenskaper gå överstyr och göra dig godtrogen och alltför risktagande. Se därför till att inte bara kasta dig huvudstupa in i nya äventyr utan tänk även på att det kan finnas faror som lurar runt hörnet.