Hem » 25 tecken på att han inte är intresserad av dig
Kille som är ointresserad av dig

25 tecken på att han inte är intresserad av dig

Du bör inte ödsla tid på någon som inte känner på samma sätt som du. Därför kan du vilja veta vilka tecken på att han inte är intresserad av dig som du bör hålla utkik efter. Här förklarar jag vilka dessa är och hur han kan visa detta på olika sätt.

Ponera till exempel att han har funnits i din närhet under en tid och att du har fallit för honom. Men du känner dig osäker på om han känner likadant för dig. De signaler som han ger dig spretar åt olika håll och gör dig förvirrad. Därför försöker du ta reda på huruvida han inte är intresserad av dig eller hur det egentligen ligger till. Men du är förstås ingen tankeläsare och du är förmodligen inte heller en expert på att tolka människors kroppsspråk eller beteenden.

Ibland kan killen ifråga bete sig som att du är den enda och viktigaste personen som finns i hans liv. Men i andra fall är han så pass ljummen gentemot dig att er relation känns mer som en vänskap än en fling. Så hur ligger det egentligen till? Gillar han dig eller flirtar han bara lite grann med dig? Hur ska du kunna veta vad som försiggår inuti hans huvud? Om du tittar noga kan du kanske upptäcka vissa tecken på att han inte är intresserad. Läs vidare för att få reda på vilka de olika tecknen är!

Du kan även vilja läsa min artikel om hur man vet om någon är intresserad. I den belyser jag vilka tecken som istället avslöjar att det faktiskt finns ett intresse från hans sida.

25 tecken på att han inte är intresserad av dig

Ibland kan en kille avslöja huruvida han har ett intresse för dig eller ej. Detta kan antingen ibland ske medvetet medan det ibland görs omedvetet. Nedan går jag igenom de olika tecken på att han inte är intresserad som du bör hålla utkik efter.

1. Han är aldrig den första att ta kontakt

När en kille gillar dig kommer han att anstränga sig för att kontakta dig. Du kan till exempel få SMS eller samtal från honom för att han saknar dig och vill att du ska veta detta. Killen vill också gärna berätta om sin dag och fråga dig hur din dag har varit. Han kanske inte alltid är den första att ta kontakt, men ibland är han det. Om så inte är fallet utan han bara svarar när du själv kontaktar honom är detta ett tydligt tecken på att han inte är intresserad av dig.

2. Han tar lång tid på sig att svara på dina meddelanden

Du kanske SMS:ar killen för att du saknar honom men får vänta länge på ett svar. Han säger sedan att han var upptagen med något men detta mönster upprepas sedan om och om igen. Han tycks alltid ha en ursäkt i bakfickan men ursäkterna tycks inte riktigt vara vattentäta. Om han hade varit intresserad av dig hade han blivit glad att få höra från dig. Visst, ibland kan han såklart vara upptagen. Men om han ofta tar lång tid på sig att svara kan detta tyda på att han inte är särskilt intresserad av dig.

3. Han håller dig på halster

Har killen bara kontakt med dig när det passar honom? Kan det hända att det går flera dagar utan att han messar eller träffar dig utan att det finns en rimlig förklaring till detta? Är han snäll och trevlig när han behöver hjälp eller vill få ut någonting av dig men verkar i övrigt vara ointresserad av dig? Säger han hela tiden att ni snart kan göra ert förhållande officiellt men trots detta fortsätter han hålla dig på halster? Avbokar han gång på gång era dejter och har en massa olika ursäkter och förklaringar till detta? Då är han förmodligen självisk och bryr sig i själva verket bara om sig själv.

4. Du är den enda som försöker stämma träff

Anstränger han sig aldrig för att planera in fysiska träffar med dig? Är det alltid du som behöver boka in något för att det ska bli av? Ger han aldrig några förslag eller berättar vilka aktiviteter han föredrar att ägna sig åt? Känns det som att han gör dig en tjänst när han går ut med dig? Om dessa påståenden stämmer in på din kille är detta ett tydligt tecken på att han inte är intresserad. För en person som som gillar dig skulle försöka planera flera av era gemensamma träffar och vara lite mer involverad.

5. Han lyssnar inte riktigt när du pratar med honom

Verkar killen ofta vara distraherad när du pratar med honom? Stirrar han alltid ner i mobilen istället för in i dina ögon? Om en man är intresserad av dig värdesätter han dig och ger dig sin fulla uppmärksamhet när du pratar. Så om du upplever att så inte är fallet är detta ett tydligt tecken på att han inte är intresserad av dig.

Uttråkad man som inte lyssnar på en glad kvinna som pratar

6. Han kroppsspråk signalerar att han inte är intresserad av dig

En persons kroppsspråk kan avslöja mycket som personen ifråga inte säger med ord. Om du noggrant iakttar honom kan du börja förnimma en persons känslor bara genom att studera dennes kroppsspråk. Undviker han till exempel att ta ögonkontakt med dig och lutar sig bort från dig när han pratar? Pekar hans fötter bort från dig snarare än mot dig? Lägger han sina ben eller armar i kors? Tittar han ofta på klockan medan ni sitter och pratar? Alla dessa tecken är subtila signaler som visar att han inte är intresserad av dig.

7. Han avbokar ofta när ni har planerat att träffas

En man som gillar dig kommer alltid att prioritera dig framför andra personer. Han vill då gärna umgås med dig så mycket som bara är möjligt. Så om ni har planerat att träffas ser han till att dyka upp på utsatt tid. Ibland kan han få förhinder och behöva omboka en träff, men detta bör inte hända särskilt ofta. Så om han ofta avbokar när ni har planerat att träffa är detta en varningssignal att ta på allvar. Detta visa nämligen att han inte prioriterar att träffa dig.

8. Han klär inte upp sig för dig

En man som är intresserad av dig anstränger sig för att imponera på dig. Han klär sig då i sina bästa kläder, putsar sina skor och rakar sig innan ni träffas. Om han inte direkt bryr sig om sitt utseende inför dejten är han förmodligen inte så intresserad av dig. Därför bör du ta dig en funderare om han bär sina vanliga, slitna kläder även i samband med dejter.

9. Han vill inte vara närgången offentligt

Ett viktigt tecken på att han inte är intresserad av dig är att han inte vill vara närgången offentligt. En man som gillar dig drar sig inte för att vidröra dig när andra ser. Vad jag syftar på är förstås inte att personen ifråga tafsar eller är närgången på ett olämpligt sätt. Men viss beröring, såsom att ni håller händer eller att han ger dig en kram, visar att han gillar dig. Så om han undviker denna typ av beröring när ni vistas ute bland folk finns det anledning till oro. Detta kan nämligen indikera att han inte vill att andra ska veta att ni är ihop.

10. Han är intresserad av andra kvinnor

Du kan ha sett hur killen flirtar med många andra kvinnor. Han skämtar och underhåller kvinnorna samt avviker från din sida för att prata med olika kvinnor på fester och liknande. En kille som verkligen gillar dig skulle aldrig såra dig på detta sätt. Han skulle istället fortsätta fokusera på att göra dig lycklig istället för att spana in alla andra. Så om den kille som du gillar intresserar sig för andra kvinnor är han inte på allvar intresserad av dig.

Man som spanar in en annan kvinna

11. Han pratar om andra kvinnor med dig

Hymlar killen inte med att han är kär i en annan kvinna? Ställer han så pass många frågor om en av dina väninnor att det hela börja kännas lite misstänksamt? Ber han dig om råd som har med dejting att göra? Han ser dig då förmodligen mer som en vän än som någonting annat. Om en kille gillar dig undviker han att prata om andra kvinnor med dig på detta sätt.

12. Han vill inte prata om framtiden med dig

Byter killen ämne så fort du vill prata om framtiden och era gemensamma planer? Säger han till exempel att du bör leva i nuet och inte fokusera så mycket på framtiden? Om han blir obekväm när du pratar om framtidsplaner och att binda sig är detta ett tydligt tecken på att han inte är intresserad. Om han verkligen hade gillat dig hade han gärna sett en framtid tillsammans med dig.

13. Han verkar inte vara särskilt sugen på ett förhållande

Säger killen gång efter annan att han inte är så bra på förhållanden? Visar han inget intresse för att binda sig och skapa en gemensam framtid? Hintar han om att han gärna skulle se att ni har en öppen relation? Vill han träffa andra kvinnor och uppmuntrar dig att dejta andra män? Om så är fallet är han uppenbarligen inte intresserad av att ha ett seriöst förhållande med dig. Han kanske istället betraktar dig som en tillfällig flört och vill gärna fortsätta vara singel ett tag till.

14. Han öppnar inte upp sig för dig

Du och den där killen kanske har dejtat ett tag men du känner ändå knappt honom. Ni har en bra personkemi men du kan ändå inte få honom att öppna upp sig och visa sig sårbar. Han pratar ogärna om sig själv, sin bakgrund, sitt förflutna och sina drömmar. Om denna beskrivning stämmer in på honom är han förmodligen inte seriös med sitt intresse för dig. För om en kille verkligen gillar dig skulle han öppna upp sig och försöka knyta an till dig.

15. Han döljer ert förhållande för omvärlden

Ett annat tydlig tecken på att han inte är intresserad av dig är att han döljer ert förhållande för omvärlden. En kille som har ett genuint intresse för dig vore inte rädd för att berätta för världen att ni faktiskt är tillsammans. Han skulle med glädje berätta om dig för sina vänner och introducera er. Dessutom skulle han inte dra sig för att visa upp flera bilder på er två på sociala medier. Om han inte vill göra ert förhållande offentligt bör du med andra ord dra öronen åt dig.

Man och kvinna som har ett romantiskt förhållande

16. Han finns inte där för dig i vått och torrt

Finns han inte där för dig när du mår dåligt eller känner dig lite låg? Är han otillgänglig så fort du ber honom om hjälp? Gläds han inte åt dina framgångar och uppmuntrar dig inte att förverkliga dina drömmar? Har han missat att vara närvarande vid flera viktiga händelser i ditt liv? Då är risken stor att han inte är intresserad av dig.

17. Han struntar i din åsikt

Ett sund förhållande bygger på en ömsesidig respekt för varandra. En kille som gillar dig är intresserad av att höra vad du tycker även om han kanske inte alltid håller med dig. Så om killen alltid struntar i din åsikt respekterar han inte dig. Han bryr sig helt enkelt inte särskilt mycket om dig och dina känslor. En sådan snubbe är inte värd din tid och ni skulle förmodligen ändå få ett dåligt förhållande ihop.

18. Ert förhållande präglas av sexet

Tycks sexet vara en oproportionerligt viktig del av ert förhållande? Hör han ofta av sig till dig sent på kvällarna i syfte att ha sex med dig? Är han tillgänglig så fort det är tal om sex men visar ointresse i andra fall? Har ni det bra i sängen men tycks inte riktigt hitta varandra utanför sängkammaren? Fysisk intimitet är förstås en viktig del i ett fungerande förhållande, men det bör inte vara den enda drivkraften. Så om killen bara vill ha sex och inget annat är han inte intresserad av dig.

19. Han blir inte svartsjuk

Reagerar han inte alls när du pratar om att du ska träffa en killkompis? Verkar han vara ointresserad när du pratar om ditt ex? Tycks han inte bryr sig det minsta om en kille flirtar med dig när ni är tillsammans? En kille som är väldigt svartsjuk och kontrollerande bör du förvisso undvika att träffa. Risken är nämligen stor att du annars skulle få ett destruktivt förhållande på halsen. Men en liten gnutta svartsjuka är bara naturligt och nyttigt.

Män brukar vara väldigt beskyddande när det kommer till kvinnan i deras liv. Så om han aldrig tycks bli svartsjuk kanske han helt enkelt inte är intresserad av dig.

20. Han anstränger sig inte för att lära känna dig

Anstränger sig inte killen för att lära känna dig bättre? Frågar han inte dig om din bakgrund, dina intressen och dina drömmar? Minns han aldrig vilken mat och dryck du gillar trots att du har berättat detta för honom många gånger? Kommer han inte ihåg din födelsedag eller andra viktiga datum i ditt liv? En kille som har ett genuint intresse för dig anstränger sig för att lära känna dig. Så om killen inte gör detta är han nog inte intresserad av dig.

Man som är skeptisk till en kvinna

21. Han får dig inte att känna dig speciell och utvald

Minns du inte när han senast gav dig en komplimang, köpte en present till dig eller bjöd ut dig på middag? Behandlar han dig som en vän men inte mer än så? En man som faktiskt gillar dig kommer vilja få dig att känna dig speciell och utvald. Han sätter dig på piedestal och skämmer bort dig på alla möjliga sätt för att göra dig nöjd och glad. Om killen inte anstränger sig på detta sätt är det därför ett tacken på att han inte är intresserad av dig.

22. Han prioriterar inte att umgås med dig

En kille som gillar dig vill försöka umgås med dig så mycket som möjligt. Han vill gärna ha långa samtal om allt mellan himmel och jord. Även om han är väldigt upptagen lyckas han finna tid att vara tillsammans med dig eftersom du är viktig för honom. Anstränger sig killen i ditt liv inte på detta sätt utan kommer istället med dåliga ursäkter när du vill umgås? Då bör du börja tänka att han inte är intresserad av dig.

23. Din självkänsla påverkas negativt av ditt umgänge med honom

När du umgås med en person som faktiskt gillar dig och har ett genuint intresse för dig stärks din självkänsla. Detta beror på att han då ger dig energi och komplimanger samt får dig att må bra på alla sätt och vis. När det kommer till en ensidig vänskap eller relation påverkas istället din självkänsla negativt av ditt umgänge med killen ifråga. För om du är den enda som försöker få relationen att fungera kan du lätt hamna i en negativ spiral. Därför bör du undvika toxiska personer, energitjuvar och andra personer som inte är genuint intresserade av dig.

24. Han gillar inte att du använder hans mobiltelefon

Förvarar han sin mobiltelefon utom räckhåll för dig? Flyttar han undan mobiltelefonen när du försöker kika på den? Skyddar han telefonen så pass mycket att han till och med tar med sig den in i badrummet när han duschar? Har ni varit tillsammans en längre tid utan att du har lärt dig lösenordet till hans mobiltelefon? Blir han defensiv och börjar prata om integritet och tillit när du konfronterar honom om detta? Detta beteende kan tyda på att han kommunicerar med någon annan och vill dölja detta för dig. Om så är fallet bör du lägga märke till om han får samtal eller SMS vid märkliga tider på dygnet.

25. Du känner på dig att han inte är intresserad av dig

Ibland kan din magkänsla säga dig att han inte är intresserad av dig. Du kanske inte riktigt vill tro att så är fallet och försöker därför gå emot din intuition. Om så är fallet kan det ha funnits flera varningssignaler som har indikerat hans ointresse för dig men utan att du har tagit fasta på dessa. Du struntar helt enkelt i dessa tecken och övertygar dig själv om att allt är bra trots att så inte är fallet. Om magkänslan fullkomligen skriker att han inte är intresserad av dig bör du förmodligen lyssna på den.

När det kommer till just magkänsla och intuition finns det mycket mer som kan sägas. Jag har till exempel skrivit en artikel om hur du kan bli mer intuitiv. Läs gärna den om du vill lära dig att använda din intuition!

Vanliga frågor om tecknen på att han inte är intresserad

Hur visar han att han inte är intresserad av mig?

Det finns flera tecken på att han inte är intresserad av dig som du bör hålla utkik efter. Till exempel kan han signalera detta genom att korsa sina armar och ben samt vända sig bort från dig. Han kan även aktivt undvika fysisk kontakt såsom kramar.

Läs mer