Hem » Om ”The Pictorial Key To The Tarot” av A.E. Waite
The Pictorial Key to the Tarot

Om ”The Pictorial Key To The Tarot” av A.E. Waite

”The Pictorial Key To The Tarot” av A.E. Waite är en av de mest inflytelserika och omtyckta böckerna inom tarotvärlden. Denna bok är en grundläggande guide till Rider-Waite-tarotleken, som Waite skapade tillsammans med konstnären Pamela Colman Smith. För både nybörjare och erfarna tarotläsare erbjuder denna bok en omfattande förståelse av tarotkortens symbolik och användning.

Vad handlar boken om?

Boken är uppdelad i tre delar. Den första delen ger en historisk översikt av tarot, där Waite diskuterar tarots ursprung och dess utveckling genom tiderna. I den andra delen går han igenom de 78 korten i tarotleken, inklusive både Stora arkanan och Lilla arkanan. Varje korts symbolik, bildspråk och betydelse förklaras i detalj. Den tredje delen av boken handlar om olika tarotläggningar och tekniker för att tolka korten.

Varför är boken speciell?

Det som gör ”The Pictorial Key To The Tarot” speciell är Waites djupa insikt och den rika symboliken i Rider-Waite-tarotleken. Waite kombinerar akademisk noggrannhet med praktisk tillämpning, vilket gör boken både informativ och användbar. Hans sätt att skriva är klart och tydligt, vilket gör att komplexa esoteriska idéer blir lättare att förstå. Den visuella aspekten av tarotleken, som förstärks av Pamela Colman Smiths ikoniska illustrationer, får också mycket utrymme i boken. Detta hjälper läsaren att verkligen koppla kortens bilder till deras betydelser.

Vad kan du förvänta dig att lära dig?

I ”The Pictorial Key To The Tarot” får du lära dig:

  • Tarots historia och utveckling.
  • Detaljerade betydelser för varje kort i både Stora och Lilla arkanan.
  • Hur du tolkar korten i både rättvänd och omvänd position.
  • Olika tarotläggningar och hur man använder dem.
  • Praktiska tips för att förbättra din tarotläsning.

Waite betonar vikten av att förstå tarots djupa symbolik och dess koppling till esoteriska traditioner. Han uppmuntrar läsaren att se bortom den ytliga betydelsen av korten och att utforska deras djupare, andliga budskap.

Vem bör läsa den här boken?

”The Pictorial Key To The Tarot” är idealisk för alla som är seriöst intresserade av tarot. Nybörjare kommer att uppskatta de grundliga och detaljerade förklaringarna av varje kort, medan erfarna tarotläsare kommer att hitta nya insikter och djupare förståelse. Boken är särskilt användbar för dem som vill utforska tarots historiska och esoteriska rötter och använda korten som ett verktyg för andlig utveckling.

Slutsats

A.E. Waite har skrivit en tidlös och omfattande guide i ”The Pictorial Key To The Tarot”. Boken erbjuder en djup och riklig förståelse av tarotkortens symbolik och användning, med en balans mellan akademisk noggrannhet och praktisk tillämpning. Waites auktoritativa och informativa ton gör boken till en både utmanande och givande läsning. Oavsett din erfarenhet av tarotläsning kommer boken att ge dig värdefulla insikter och verktyg för att fördjupa din relation till tarotkorten och deras magiska värld.