Hem » Hur stora är tarotkort?
Bild som visar hur stora tarotkort är

Hur stora är tarotkort?

Tarotkort används inte bara för att försöka förutsäga framtiden utan även för meditation, personlig insikt och som ett psykologiskt verktyg. Men en fråga som många ställer sig är: ”Hur stora är tarotkort?” Detta kan verka som en simpel fråga, men svaret är mer komplicerat än man kan tro. I den här artikeln utforskar vi detta ämne i detalj.

Så stora är tarotkort vanligtvis

Storleken på dessa kort varierar lite grann beroende på tillverkare och upplaga. Men det finns en allmänt accepterad ”standardstorlek” som många tillverkare följer, nämligen 2,75 * 4,75 tum (70 * 121 mm). Denna storlek anses vara tillräckligt stor för att rymma komplexa illustrationer och symboler. Samtidigt är den praktisk nog för att enkelt kunna hanteras av användaren. Så för att svara på frågan hur stora tarotkort är brukar de alltså vara cirka 70 * 121 mm.

Vill du utforska tarotlekar med olika stora tarotkort? Jag tipsar om flera olika varianter i min guide till att köpa tarotlekar.

Variationer i storlek och design

Det finns vissa tarotlekar som avviker lite grann avseende storlek och design:

  • Tarotkort i miniatyrstorlek. Dessa kort är mycket mindre än standardkorten och mäter ofta omkring 1,75 * 3 tum (44 * 76 mm). De ryms enklare i fickan och lämpar sig väl för resor eller snabba läsningar när du är på språng.
  • Tarotkort i jumbostorlek. Dessa kort är större och används ofta som konst eller inredning snarare än för tarotläggningar. På grund av sin större storlek är de mer otympliga att hantera och svårare att blanda än vanliga kort.
  • Orakelkort. Denna kategori av andliga kort är inte tekniskt sett tarotkort, men de används ofta i ett liknande syfte. Storleken på orakelkort kan variera ännu mer och det finns ingen specifik standardstorlek.

Personligen föredrar jag att använda mig av tarotlekar i standardstorleken. Dessa har vanligtvis tillräckligt detaljrika bilder för att korten enkelt ska kunna tolkas, samtidigt som de också är lätta att blanda och hantera.

Vanliga frågor om hur stora tarotkort är

Hur stora är tarotkort?

De allra flesta tarotkort är cirka 70 cm på bredden och 121 mm på höjden. Detta är den allmänt accepterade standardstorleken som många tarotlekar följer. Med detta sagt finns det varianter som är såväl större som mindre i storleken.

Varför varierar storleken på tarotkort?

Storleken på tarotkort kan variera beroende på tillverkaren, den specifika upplagan och syftet med korten. Till exempel kan större kort användas mer för uppvisning medan mindre kort är mer portabla och praktiska för vardagligt bruk.

Kan storleken på tarotkort påverka tolkningen av korten?

Ja, storleken på korten kan påverka hur du hanterar dem och därmed även din tolkning. Större kort kan vara svårare att blanda men erbjuda mer detaljerade och komplexa illustrationer. Mindre kort är enklare att hantera men kan sakna detaljrikedom.

Vilken storlek är bäst för mig som nybörjare?

Om du är nybörjare kan det vara en bra idé att börja med en tarotlek i standardstorlek. Denna storlek är tillräckligt stor för att du tydligt ska kunna se och tolka bilderna. Samtidigt är den tillräckligt liten för att enkelt hanteras och blandas.

Avslutande tankar

Så, hur stora är tarotkort? Svaret är att det varierar, men den allmänt accepterade standardstorleken är cirka 2,75 * 4,75 tum. Oavsett storlek är det viktigaste att korten lämpar sig för ditt ändamål och att du känner dig bekväm med att använda dem. Tarotlekar med olika storlekar och stilar kan passa olika personer. Därför bör du utforska flera olika alternativ när du vill hitta den typ som passar dig bäst.

Läs mer