Hem » Tarotkort betydelser

Tarotkort betydelser

När det kommer till tarotkort och betydelser kan det hjälpa att titta på kortens nyckelord, symbolik och berättelser. Här på sajten delar jag med mig av mina egna personliga tolkningar av de olika korten. Det är dessa innebörder som jag använder varje dag när jag gör tarotläsningar. Nu har du möjlighet att själv ta del av dem!

Låt mina artiklar om olika tarotkort och betydelser vägleda dig, men stirra dig inte blind på dem. Det finns nämligen inga ”rätt” eller ”fel” när nu tolkar tarotkorten. Jag uppmanar dig istället att lita på din intuition och använda de tolkningar som känns rätt för dig.

Vad betyder tarotkorten egentligen?

Tarotleken innehåller 78 kort med unika bildspråk, betydelser och berättelser att förtälja:

  • De 22 korten i Stora arkanan representerar livets olika arketyper och stadier. Dessa kort används ofta i tarotläsningar för att ge en översikt och insikt i större livshändelser och djupare emotionella eller andliga frågor.
  • De 56 korten i Lilla arkanan är indelade i fyra sviter: bägarsviten, svärdsviten, myntsviten och stavsviten. De olika korten i denna del av tarotleken behandlar ofta mer vardagliga händelser och känslor samt erbjuder konkreta råd.

Vissa hävdar att tarotkorten bara är en samling plastkort med olika bilder. Genom att ha använt och tolkat korten i många år har jag dock lärt mig att så inte är fallet. Jag ser istället tarotleken som en slags livets sagobok. Den speglar själen och ger oss tillgång till vår inre visdom. Ett bra exempel på detta är narrens resa i Stora arkanan samt progressionen i de olika sviterna i Lilla arkanan.

Så vad betyder tarotkorten, kanske du undrar? Nedan kan du klicka dig vidare för att läsa om olika tarotkort och deras betydelser.

Komplett lista över tarotkort och betydelser

Stora arkanan:

Bägarsviten i Lilla arkanan:

Svärdsviten i Lilla arkanan:

Myntsviten i Lilla arkanan:

Stavsviten i Lilla arkanan:

Vanliga frågor om tarotkort och betydelser

Vad betyder tarotkorten?

Tarotkorten har mångfacetterade betydelser som varierar beroende på sammanhanget i en läsning och din intuition. De kan representera allt från andliga och karmiska lärdomar till vardagliga utmaningar och situationer.

Hur lär jag mig tolka tarotkortens betydelser?

Det bästa sättet att lära sig tolka tarotkort och deras betydelser är genom att läsa på, öva och reflektera. Det finns många böcker, onlinekurser och guider som kan hjälpa dig att förstå vad tarotkorten betyder och hur du kan tolka dem.

Hur påverkar tarotkortens betydelser mitt dagliga liv?

Tarotkorten och deras betydelser har ingen direkt inverkan på ditt liv. Det är din tolkning och tillämpning av kortens budskap som kan erbjuda insikter och vägledning i olika situationer i livet.