Magikern

Magikern är det första kortet i Stora arkanan. Han är en mästare på att manifestera saker och ting samt skicklig på att förverkliga dina drömmar. Läs vidare för att få reda på vad magikern i tarot betyder!

Läs min kompletta guide till tarotkort för nybörjare för att lära dig mer om tarot!

Detta betyder magikern i tarot när kortet är rättvänt

Rättvänd betyder magikern i tarot:

 • manifestation
 • viljekraft
 • begär
 • makt
 • koncentration
 • snabbtänkthet
 • skicklighet
 • förmåga.

Magiken representerar ren och skär viljekraft. Han besitter såväl de fyra sviternas makt som de fyra elementens dito. Genom att ta den potential som kännetecknar narren och använda begärets kraft kan han få ut den inneboende potentialen. Han kan med andra ord ta en oslipad diamant och och förädla den till en fulländad och briljantslipad sådan.

Med tanke på att magikern agerar medlare och mellanhand mellan himlen och jorden vet han att sinnet och den fysiska världen bara är reflektioner av varandra. Han vill därför påminna dig om att du är kraftfull och kan forma din yttre värld genom att först skapa din inre värld.

Om magikern dyker upp i en kortläggning kan detta vara ett tecken på att du bör utnyttja din fulla potential utan att tveka. Det kan till exempel handla om att du bör våga visa framfötterna i ditt arbete eller att du ska våga starta det där företaget. Men det kan också betyda att du ska våga ta steget fullt ut och inleda ett nytt förhållande eller någonting helt annat.

Det viktiga är att det nu är dags att skrida till handling och sluta hålla tillbaka. Annars riskerar du att gå miste om möjligheten att bli den allra bästa versionen av dig själv. Du behöver fatta vissa beslut i ditt liv och dessa kan föra med sig stora förändringar. Genom att nyttja magikerns kraft kan du manifestera det du önskar dig mest av allt.

Lyssna på mitt resonemang kring hur magikern formar din yttre värld i detta poddavsnitt:

Detta betyder magikern i tarot när kortet är uppochnervänt

Uppochnervänd betyder magikern i tarot:

 • manipulation
 • outnyttjad potential
 • dålig planering
 • slughet
 • girighet
 • illusion
 • svek
 • bristande av mental klarhet.

När detta kort är uppochnervänt kan det betyda att det är dags för dig att förändra saker och ting. Den uppochnervända varianten av kortet symboliserar att magikern är en mästare på illusion. Med hjälp av sin trollstav kan han lura och förvilla andra för egen vinning. Därför bör du inte låta dig luras av hans effektsökeri – han kan manipulera dig för sina egna syften. Kortet kan indikera att det finns någon person som utger sig för att ha ditt bästa i åtanke men som i själva verket döljer sitt verkliga syfte.

Det är dock inte säkert att en sådan uppochnervänd magiker finns i din närhet. Det kan också vara så att kortet representerar dina nuvarande känslor och den fas som du för tillfället befinner dig i. Kanske har du blivit alltför maktgalen och riskerar att fatta hänsynslösa beslut som i slutändan leder till din undergång?

Vill du ge dig på konststycket att spå i tarot? Läs denna guide till att köpa tarotkort!

Vad betyder magikern i tarot för kärleken?

Om du funderar på vad magikern i tarot betyder för kärleken behöver du bara ta den allmänna betydelsen och applicera denna på ditt kärleksliv. Han symboliserar att det är dags för kärleken att manifesteras. Om du väljer att söka efter kärleken kan magikern uppmuntra dig att skrida till verket och skapa möjligheter för dig att träffa en person som du gillar.

Magikern representerar även begär och koncentration. Du bör därför försäkra dig om att det inte pågår någon form av svek eller illusion bakom kulisserna. Detta tarotkort kan dock uppmuntra såväl par som singlar att vilja experimentera lite grann.

Men vad betyder magikern i tarot för kärleken om kortet är uppochnervänt? Uppochnervänt kan detta kort betyda att saker och ting inte är vad de verkar vara. Om du har ett nytt förhållande kan du vilja försäkra dig om att du verkligen känner din nya partner. Även om han eller hon kanske verkar vara perfekt på alla sätt och vis kan detta vara en illusion, en fasad. Eller så kanske din låga självkänsla skapar en osäkerhet för dig när det kommer till kärlek.

Vad betyder magikern i tarot för karriären?

Det finns troligtvis möjligheter inom räckhåll i din karriär. Magikern kan hjälpa dig att dra nytta av dessa bara du bestämmer dig för att vara handlingskraftig och beslutsam.

Detta kort symboliserar manifestation och magikern i tarot betyder därför att du kan nå framgång i din strävan. Detta gäller oavsett vad det är du strävar efter i din karriär, bara du har den vilja och hängivenhet som krävs för att nå ditt mål. Om du analyserar hur framgångsrika människor har nått sin framgång är ofta just viljekraft och driv de viktiga nycklarna.Detsamma gäller också om du har tänkt starta ett företag. Dra då nytta av ditt driv och använd detta för att manifestera dina drömmars karriär.

Men vad betyder magikern i tarot för karriären om kortet är uppochnervänt? När detta kort dyker upp uppochnervänt i en kortläggning bör du fundera på om du verkligen utnyttjar din fulla potential just nu. Har du kanske några färdigheter som du inte använder i ditt yrke som det ser ut idag? Du har säkert många möjligheter att avancera i karriären, men för att göra detta behöver du använda din talang till din fördel. Du får inte heller vara alltför rädd att ta klivet även om det kan verka riskfyllt att ta nästa steg.

Ta en närmare titt på vilka de verkliga riskerna är och gör en ordentlig riskanalys. Det kan nämligen visar sig att dina rädslor är ogrundade och att de inte är förankrade i verkligheten. Ibland kan kortet också vara ett tecken på att det finns personer på din arbetsplats som inte är helt ärliga utan istället har en dold agenda. Om din magkänsla säger dig att så är fallet bör du lita på din intuition. Var i sådana fall försiktig med att dela med dig av information och tankar till dessa personer.

Vill du få mer information om hur du kan utveckla din intuition? Läs då min artikel om hur man blir mer intuitiv!

Vad betyder magikern i tarot för ekonomin?

Om detta kort dyker upp i en kortläggning kan det finnas stora ekonomiska möjligheter som uppenbarar sig för dig. Du behöver då bara anstränga dig lite grann för att dra nytta av dessa.

Magikern har många olika verktyg som han kan använda för att manifestera sin vilja. Ta därför en titt på vilka verktyg du själv har att tillgå – har du kanske någon särskild färdighet som du kan ha nytta av? Finns det en outnyttjad potential i form av förmågor som du av någon anledning inte använder just nu? Genom att vara kreativ kan du uppnå stora resultat.

Men vad betyder magikern i tarot för ekonomin om kortet är uppochnervänt? Din ekonomi kanske inte är fullt så stark som du hade önskat att den skulle vara. Det kan i sådana fall bero på att du inte visar framfötterna och gör ditt bästa för att nå dina mål. Du kanske har en outnyttjad potential eller energi som går till spillo. Då kan du behöva stärka ditt självförtroende för att våga satsa och sträva framåt. Var försiktig runt andra människor, inte minst när det kommer till att avslöja detaljer om din ekonomi.

Så kan du tolka bilden på detta kort

Magikern är ett tarotkort som är fullproppat med symbolik. Personen på bilden har står med en arm riktad mot skyn medan den hans andra hand pekar mot marken. Detta kan tolkas på flera olika sätt, däribland att magikern har förmågan att agera mellanhand mellan den materiella, mänskliga världen och den andliga världen. Magikern kan använda sin koppling till de bägge världarna till att manifestera sina mål i den fysiska världen. Han kan kanalisera energi och omvandla denna till fysisk materia.

Ovanför magikerns huvud syns evighetstecknet vilket symboliserar den oändliga potential som han har tillgång till. En annan symbol på kortet med samma innebörd är den orm som magikern har runt midjan – ormen biter sig själv i svansen likt Midgårdsormen omsluter hela världen på ett liknande sätt.

Framför honom står ett bord med de föremål som representerar de fyra sviterna i en tarotkortlek. Dessa är: mynt, bägare, svärd och stavar. Dessa föremål och sviter är i sin tur förknippade med de fyra elementen: jord, luft, vatten och eld. Hans vita dräkt representerar renhet och den röda kappan symboliserar världslig kunskap och erfarenhet. Blommorna framför honom är en symbol för blomstrandet och förverkligandet av hans idéer och strävan. Till skillnad från den mytologiska trollkarlen Merlin är denna magiker skägglös, men detta gör honom inte mindre mäktig!

Magikern i tarot

Vanliga frågor om magikern

Vad betyder magikern i tarot?

Magikern i tarot symboliserar stor potential, energi, möjligheter samt att dina önskningar manifesteras. Kortet representerar mötet mellan den fysiska världen och andevärlden samt att andlig energi omvandlas till handling i den verkliga världen.

Avslutande tankar

Rättvänd betyder magikern i tarot att det är ett perfekt läge för dig att skrida till handling och förverkliga de planer som du har. Du har sått ett frö av potential som har hunnit blomstra och nu är det dags att skörda frukten.

Ibland kan detta kort dock representera någon annan person, till exempel en affärspartner eller kollega. Om så är fallet bör du vara försiktig – det är inte säkert att allt är som det verkar vara. För uppochnervänt betyder kortet istället manipulation, outnyttjad potential, dålig planering, slughet, girighet, illusion och svek. Så var uppmärksam och iaktta försiktighet – kanske försöker personer i din närhet manipulera eller bedra dig?