Hem » Hur ska man lägga tarot?
Bild som visar hur man ska lägga tarot

Hur ska man lägga tarot?

Tarotkorten har en lång historia som sträcker sig flera hundra år bakåt i tiden. Idag används de både som en slags underhållning och som ett verktyg för andlig utveckling. Det finns många olika sätt att tolka korten, men också vissa allmänna riktlinjer som kan hjälpa dig att förstå grunderna. Så hur ska man lägga tarot?

Formulera en fråga och blanda korten medan du fokuserar på din fråga. Välj en lämplig tarotläggning, dra korten och lägg ut dem på bordet. Tolka varje kort enskilt och i relation till varandra. Reflektera över tolkningen som ett svar på din fråga.

Denna dagliga övning hjälper dig att inte bara bli bekant med korten utan även att förstå hur de kan tillämpas på olika delar av ditt liv. När du känner dig bekväm med denna grundläggande metod kan du överväga att utforska mer komplexa frågor och tarotläggningar.

Guide till hur man ska lägga tarot

Det finns egentligen inga felaktiga eller korrekta sätt att göra en tarotläggning. Men eftersom du undrar hur man ska lägga tarot kommer jag att försöka besvara denna fråga. Om du inte har en egen metod kan du med fördel se detta tillvägagångssätt som en guide:

1. Välj en tarotlek

Det första steget är att välja en tarotlek som du känner dig bekväm med. Det finns många olika varianter att välja på, så fundera lite på vilken som tilltalar dig både visuellt och intuitivt. I min guide till att köpa tarotkort finner du mina bästa tips och rekommendationer på ämnet.

2. Rena och blanda korten

Innan du börjar lägga tarot kan det vara en bra idé att först andligt rena korten. Detta kan du göra med hjälp av rökelse eller genom att visualisera ett ljus som renar korten från negativ energi. Därefter blandar du korten. Hur länge och på vilket sätt du blandar är upp till dig. Det viktiga är att du känner dig nöjd med blandningen.

3. Lägg ut tarotkorten

Välj en tarotläggning – det finns flera olika sådana och ditt val bör göras utifrån din fråga. Några populära varianter är:

  • dåtid-nutid-framtid-läggning med tre kort
  • keltiska korset
  • enkortsläggning (för ja-/nej-frågor eller snabba insikter).

Andas djupt och dra sedan korten ur leken samtidigt som du fokuserar din tanke på frågan. Placera korten i den läggning som du har valt.

4. Tolka korten

Nu är det dags att tolka korten. Varje kort har en grundbetydelse, men det finns även utrymme för personlig tolkning. Det kan vara bra att ha en guidebok nära till hands för att kunna få hjälp att tolka korten om du är osäker. Jag är även samlat alla tarotkorts betydelser på en sida för enkelhets skull.

Förutom de traditionella betydelserna är även din egen intuition en viktig del av tolkningen. Om du känner en stark känsla eller tanke när du ser ett kort bör du lita på den. Din inre visdom är en viktig guide.

Sist men inte minst bör du försöka se samband mellan korten i din läggning. Hur påverkar de varandra? Finns det några övergripande teman eller budskap?

Se även min artikel om hur man lär sig läsa tarot för fler nybörjartips!

Vanliga frågor om hur man ska lägga tarot

Hur ska man lägga tarot?

När du vill börja lägga tarot kan det vara bra att börja enkelt. Dra ett kort om dagen, på morgonen eller kvällen, och reflektera över kortets betydelse. Använd gärna din egen intuitiva tolkning men utgå även från en guidebok eller liknande.

Avslutande tankar om hur man ska lägga tarot

Att lägga tarot kan vara en väldigt personlig och insiktsfull upplevelse. Du kan få vägledning och svar på många av livets frågor med hjälp av detta verktyg. Detta genom att förstå de grundläggande stegen i processen samt lägga vikt vid såväl traditionell kunskap som personlig intuition.

Jag hoppas att denna guide till hur man ska lägga tarot har besvarat din fråga. I annat fall får du gärna kontakta mig om du fortfarande undrar över något!

Läs mer