Hem » Lapis lazuli – en mörkblå kristall med helande krafter!
Lapis lazuli

Lapis lazuli – en mörkblå kristall med helande krafter!

Lapis lazuli är en enastående vacker kristall med en mörkblå färg. Denna kristall har varit omtyckt och använd i tusentals år. Såväl de forntida egyptierna som aztekerna och andra civilisationer använde sig av den. Anledningen till detta är enkel: den tros besitta mystiska och helande krafter.

Denna kristall har mycket att erbjuda med sitt mystiska skimmer och sina helande egenskaper. Därför har jag tagit med lapis lazuli i min artikel om de bästa kristallerna för empater. Detta då den kan hjälpa dig att hamna i balans samt bli mer självmedveten och modig. Läs mer om dess helande krafter nedan!

Lapis lazuli och dess helande krafter användes av de forntida egyptierna

Lapis Lazuli är en kristall med en fascinerande och lång historia. Kristallens historia sträcker sig ända tillbaka till det forntida Egypten. Där ansågs den vara värdefull tack vare dess starka blå färg. Den användes bland annat för att skapa smycken och även kosmetika. Den troddes även ha helande krafter och användes därför i diverse andliga ritualer.

Förr i tiden ansågs lapis lazuli ha en stark koppling till gudarna. Därför användes kristallen för att försöka stärka intuitionen, visheten och den andliga medvetenheten. Man trodde även att den kunde öppna det tredje ögat, stimulera tallkottkörteln och stärka mediala förmågor. Kristallen troddes även kunna stilla sinnet samt främja klartänkthet och emotionell balans.

Under 1400-talet användes kristallen för att skapa ett färgpigment vid namn ultramarin. Detta gjordes genom att pulvrisera den och skapa en väldigt dyrbar målarfärg som förstås var blå.

Idag används denna kristall ofta som ett holistiskt helande redskap. Många personer vänder sig till den för att dra nytta av den på olika sätt. I denna artikel kommer jag att belysa dess unika egenskaper och krafter. Dessutom kommer jag berätta hur du kan använda den för att hela dig själv. Fortsätt därför att läsa om du är intresserad av att få reda på hur den kan förbättra ditt liv!

Kristallen tros kunna hela människan på flera olika sätt

Dessa är några av de helande egenskaper som förknippas med lapis lazuli:

 • Fysiskt helande. Denna kristall tros kunna hela människan fysiskt. Den sägs bland annat kunna minska inflammation, lindra smärta och stärka immunförsvaret. Dessutom sägs den också kunna gagna andningssystemet och nervsystemet. Kristallen ska bland annat kunna förbättra lungornas funktion och motverka andningssvårigheter. Den tros också vara effektiv när det kommer till behandla besvär kopplade till halsen och stämbanden
 • Emotionellt helande. Lapis Lazuli tros också vara en emotionellt helande kristall. Till exempel sägs den kunna lindra stress, ångest och depression. Dessutom ska den kunna bidra till att skapa en emotionell balans samt hjälpa dig att få sinnesro.
 • Andligt helande. Lapis Lazuli förknippas ofta också med sina andligt helande egenskaper. Den sägs bland annat kunna vara till hjälp när det kommer till meditation och att öka den andliga medvetenheten. Dessutom ska den kunna hjälpa dig i din andliga utveckling och stärka din koppling till det andliga.
 • Chakrahealing. Lapis Lazuli används ofta för chakrahealing, och då i synnerhet för att hela halschakrat. Den ska även kunna hjälpa dig att vara mer ärlig samt kommunicera och uttrycka dig själv mer effektivt.
Lapis lazuli

Så kan du använda denna kristall

Det råder inga tvivel om att lapis lazuli är en kristall med kraftfulla helande krafter. Du kan dra nytta av dessa på något av följande sätt:

 • Placera kristallen på din kropp. Ett sätt att dra nytta av kristallens helande egenskaper är att placera den på din kropp. Håll den i handen alternativt placera den på din panna eller på någon annan del av kroppen.
 • Använd den i ett kristallnät. Lapis lazuli är en kristall som med fördel kan användas i ett kristallnät. Genom att göra detta förstärker du dess helande krafter. Placera helt enkelt stenen i en formation tillsammans med andra kristaller.
 • Bär ett smycke med kristallen. Ett vanligt sätt att använda lapis lazuli är att bära ett smycke med kristallen. Det kan vara ett armband, ett halsband, en ring eller något att smycke. När du gör detta förvarar du kristallen nära din kropp.
 • Meditera med den. Många personer väljer att meditera tillsammans med sina kristaller. Detta kan du även göra med lapis lazuli. Placera den på ditt tredje öga eller håll den i handen under din meditationssession.

Hur laddar man en lapis lazuli?

Lapis lazuli kan likt andra kristaller laddas för att få en mer kraftfull effekt. Du kan ladda din kristall så här:

 • Månsken. Låt din kristall ligga och laddas under månskenet när det är fullmåne. Några timmars laddning räcker för att ladda upp kristallen och göra den mer kraftfull.
 • Solljus. Placera din lapis lazuli så att den exponeras för direkt solljus i två-tre timmar. Du laddar då upp stenen och förstärker dess helande krafter. Men lämna den inte ute i solen alltför länge då kristallen eventuellt kan blekas av för mycket solljus.
 • Ljud. Ett annat sätt att ladda en lapis lazuli är med hjälp av ljud. Lägg kristallen nära en klangskål eller spela lugnande musik nära den. Ljudvibrationerna kommer då kunna rensa bort negativa energier och ladda kristallen med positiv energi.
 • Reiki. Om du ägnar dig år reiki kan du använda dina händer för att ladda din lapis lazuli med helande energi. Håll stenen i dina händer och kanalisera energin in i den.
 • Visualisering. Du kan använda din egen intention och visualisera att stenen laddas. Håll den i dina händer och fokuserar på den helande energi som du vill ladda kristallen med. Föreställ dig att din kristall fylls med ett ljust och positivt ljussken.e

Det är förvisso inte nödvändigt att ladda kristallen för att använda dess helande krafter. Men genom att göra detta kan du förstärka dess energi och effekt. Välj den av ovan nämnda metoder för att ladda din lapis lazuli som du föredrar.

Person som håller lapis lazuli i handen

Vanliga frågor om lapis lazuli

Vad är lapis lazuli bra för?

Många personer använder lapis lazuli för att stärka sitt halschakra och få det mod som krävs för att uttrycka sina tankar och känslor. Du kan även använda denna kristall för att få en ökad förståelse för dig själv och för världen runtomkring dig.

Hur laddar man lapis lazuli?

För att ladda din lapis lazuli kan du exponera den för antingen solljus eller månsken under några timmar. Du kan även använda din egen intuition och visualisera hur kristallen laddas. Håll den i din hand och tänk dig att den fylls med ett ljust sken.

Är lapis lazuli en kristall?

Lapis lazuli är inte en kristall i ordets rätta bemärkelse. Däremot brukar man ofta betrakta den som en helande kristall tack vare de metafysiska egenskaper som stenen besitter. Dessutom används den på samma sätt som kristaller av andliga personer.

Avslutande tankar om lapis lazuli

Lapis Lazuli är en anmärkningsvärt vacker kristall med en anrik historia. Den tros dessutom ha många helande egenskaper som du kan använda till din fördel. Därför bör du titta närmare på den om du vill hela dig själv antingen fysiskt, emotionellt eller andligt!

Läs mer