Hem » Kristaller för nybörjare – 12 stenar du måste spana in
Flera olika kristaller för nybörjare mot en rosa bakgrund

Kristaller för nybörjare – 12 stenar du måste spana in

Detta inlägg är en annons för Soul Factory och innehåller annonslänkar.

Det finns ett helt alfabet med stenar som sträcker sig från ametist till zinkit. I denna guide till helande kristaller för nybörjare belyser jag 12 stenar. Dessa är värda att spana in för att hitta de rätta för dig!

1. För klartänkthet: bergskristall

Bergskristaller

Bergskristall är en av de mest populära stenarna som finns att köpa. Det finns goda skäl till att denna sten är så älskad som den är. Den kan nämligen balansera din kropp och rensa dina tankar. Denna genomskinliga kristall är också mångsidig och användbar för många olika syften. Därför är detta den bästa kristallen för nybörjare som vill utforska världen av helande kristaller.

Läs mer och köp här!

2. För att lindra stress och ångest: ametist

Ametist

Ametist är en av annan de allra mest välkända och populära kristallerna. Den är känd för att kunna balansera och skapa en inre ro hos dig som använder stenen. Dessutom ska den kunna hjälpa dig att slappna av samt lindra stress och ångest. Den tros även kunna hjälpa till vid sömnlöshet och huvudvärk.

Läs mer och köp här!

3. För kärlek: rosenkvarts

Rosenkvarts

Rosenkvarts är allas favorit när det kommer till kärlek. Denna rosa sten symboliserar nämligen villkorslös kärlek. Den förknippas med hjärtchakrat och hjälper dig att förlåta såväl andra som dig själv. Stenen är därför bra när du vill stärka förmågan att älska dig själv. Den kan också hjälpa dig att acceptera andras kärlek med ett öppet hjärta.

Läs mer och köp här!

Se även min artikel om bra kristaller för kärlek för att få ytterligare inspiration!

4. För att skydda mot negativitet: svart turmalin

Svart turmalin

Svart turmalin är ett bra val av sten om du känner att det finns negativ energi som håller sig kvar. Du kan använda stenen för att skydda mot negativitet samt rensa bort sådan energi. Därför är detta en användbar kristall att ha tillgång till både hemma och på jobbet.

Läs mer och köp här!

5. För lycka och glädje: citrin

Citrin

Citrin är en populär sten som ofta förknippas med lycka och glädje. Många personer tror att denna kristall främjar positiv energi och gör dig lyckligare. Den hjälper dig att vara positiv, följa dina drömmar och vara tacksam för allt i livet.

Läs mer och köp här!

6. För tur: grön aventurin

Grön aventurin

Grön aventurin är en bra kristall för nybörjare. Detta är en populär sten som ofta används för att få lite mer tur. Den tros också vara ett användbart redskap när du vill attrahera framgång och välstånd i livet. Bär den i fickan eller placera den på en central plats i hemmet för att använda dess krafter.

Läs mer och köp här!

7. För rikedom: malakit

Malakit

Malakit är en vacker smaragdgrön sten som kan hjälpa dig att bli lite rikare. Ibland är nämligen du själv det största hindret som står mellan dig och rikedomen. Denna kristall kan påminna dig om att du förtjänar rikedom samt ge dig styrka och mod att skaffa den.

Läs mer och köp här!

8. För känslomässigt stöd: månsten

Månsten

Månsten är en sten som är känd för att kunna balansera känslor och öka ditt fokus. Detta är också en väldigt stöttande kristall som du kan vända dig till för att få känslomässigt stöd. Kristallen tros kunna stärka kopplingen till den feminina energin. Därmed kan den göra dig mer vårdande, andligt nyfiken, accepterande och tålmodig.

Läs mer och köp här!

9. För att jorda dig: svart obsidian

Svart obsidian

Svart obisidan är ett utmärkt val av sten när du behöv jorda dig. Därför är detta en av de bästa kristallerna för nybörjare. Den har en lugnande och positiv energi som kan göra dig hoppfull och ge dig nya perspektiv. Dessutom kan kristallen hjälpa dig att bli mer närvarande, centrera dig samt komma i kontakt med jorden och din egna kropp.

10. För att stärka intuitionen: svart jade

Svart jade

Svart jade är en bra sten att använda sig av när du vill komma i kontakt med ditt högre jag. Denna sten kan också hjälpa dig att bli mer intuitiv genom att stärka din intuition. Dessutom kan kristallen hjälpa dig att hålla dig borta från negativa personer och situationer. Detta genom att hjälpa dig se sanningen bakom vad som än händer.

11. För kreativitet: karneol

Karneol

Karneol är en sten som kan hjälpa dig att bli mer kreativ. Denna kristall kan användas för att avlägsna de blockeringar som gör att du känner dig utbränd och oinspirerad. Både den kreativa energin och den sexuella energin är förknippade med navelchakrat. Därmed kan stenen även hjälpa dig att stärka din sexuella energi.

12. För skydd mot EMF-strålning: shungit

Shungit

Shungit är en extremt jordande sten som tros kunna ge dig ett skydd mot EMF-strålning. Den ska även kunna hjälpa dig att bättre integrera kosmisk visdom och karmiska lektioner i ditt liv. Stenen har nämligen en hög vibration som hjälper till att föra ner din andliga kropp till det fysiska planet.

Vanliga frågor om kristaller för nybörjare

Vilka kristaller är bra för nybörjare?

Det finns många bra kristaller för nybörjare som du bör utforska. Det finns dock några stenar som sticker ut lite mer än andra. Dessa är: bergskristall, ametist, rosenkvarts, citrin och svart turmalin. De är därför en bra utgångspunkt att börja med.

Avslutande tankar om kristaller för nybörjare

När du har läst igenom denna artikel om de bästa kristallerna för nybörjare har du en bra grundkunskap i ämnet. Utifrån denna är det ganska enkelt att välja ut de stenar som passar dig bäst. Till exempel kanske du vill bli lite mer kreativ och väljer därför att använda en karneol. Men en annan dag kan du istället känna ett behov av känslomässigt stöd och väljer därför en månsten. Det du kan vara säker på är att det finns en kristall för varje syfte. Därför bör du inte begränsa dig till en sten utan istället bygga upp en hel verktygslåda med sådana!

Vill du veta vilka de bästa kristallerna för empater är? I den länkade artikeln hittar du min topplista över helande stenar som kan hjälpa dig!

Läs mer