Hem » Lepidolit – en vackert lilafärgad och lugnande kristall!
Lepidolit

Lepidolit – en vackert lilafärgad och lugnande kristall!

Lepidolit är en vacker och unik kristall som kan hela. Denna kristall finns i olika nyanser av lila, rosa och grått. Den används ofta för andliga ändamål eller i samband med healing. Detta tack vare att kristallen har helande egenskaper samt en lugnande energi.

Detta är en av de kristaller som finns med i min lista över de bästa kristallerna för empater. Detta då den kan hjälpa dig att läka emotionella sår samt skapa en balans i livet. Fortsätt att läsa för att lära dig mer om denna unika kristall!

Lepidolit har använts sedan urminnestider och används än idag

Lepidolit är ett mineral som innehåller litium och tillhör mineralgruppen glimmer. Mineralet beskrevs för första gången år 1861 av den tyske mineralogen Robert Wilhelm Bunsen. Han namngav det utifrån det grekiska ordet ”lepidos” vilket betyder ”fjäll” och ”lithos” som betyder ”sten”. Anledningen till detta är enkel: denna sten har ett lite fjälligt utseende.

Lepidolit har använts sedan urminnes tider och känns igen på sin distinkta lila färg. Färgen har stenen fått genom förekomsten av mangan. Detta är en kristall som ofta har använts för smyckestillverkning och dekorationer. Vissa kulturer har också använt den som en helande kristall.

Under 1800-talet upptäcktes stora mängder av mineraler som innehöll litium. Därför började man först utvinna lepidolit för att komma åt det litium som stenen innehåller. Detta beror på att litium är ett viktigt ämne vid tillverkning av batterier, glas och keramik. Efterfrågan på litiumet har ökat mycket på senare år till följd av att vi använder allt mer batteridriven elektronik.

Idag utvinns lepidolit främst för sitt litiuminnehåll. Men den används alltså även för att framställa glas, keramik och andra material. Dess gredelina färg har även gjort stenen populär inom smyckestillverkningen. Läs vidare för att få reda på vilka helande egenskaper denna kristall har!

Kristallen lugnar och helar samt främjar andlig utveckling

Lepidolit kan vara till hjälp för dig på flera olika sätt:

  • Den lindrar stress och ångest. Det är vida känt att denna kristall har förmågan att lindra stress och ångest. Kristallen har en lugnande energi som kan hjälpa dig att lindra dina ångestkänslor samt skapa ett lugn och ro. Den används därför ofta vid meditation och energihealing för att rensa tankarna och skapa en sinnesro.
  • Den helar dig emotionellt. Lepidolit är även känd för sin förmåga att hela dig emotionellt. Kristallen kan hjälpa dig att lösa upp emotionella blockeringar samt skapa en stabilitet och balans. Därför är den särskilt användbar om du lider av ångest eller depression. Du kan dock även använda den om du har någon annan emotionell obalans. Denna kristall kan även själva dig att acceptera och älska dig själv. Därför är den perfekt för dig som strävar efter att förbättra dig själv!
  • Den helar dig fysiskt. Utöver sina emotionella helande egenskaper är lepidolit också känd för att kunna hela dig fysiskt. Kristallen tros bland annat ha en positiv inverkan på immunsystemet. Den kan också bidra till att lindra symtomen på kronisk sjukdom. Detta är med andra ord en utmärkt kristall för dig som lider av kronisk värk eller andra neurologiska sjukdomstillstånd.
  • Den främjar andlig utveckling. Lepidolit har också gjort sig känd för att kunna främja andlig utveckling och öka din medvetenhet. Detta har att göra med att kristallen har en koppling till tredje ögat-chakrat. Som du kanske redan vet är detta chakra ansvarigt för din intuition och din andliga insiktsförmåga. Därför mediterar många med denna sten för att stärka sin andliga medvetenhet och sin inre vishet.
Lepidolit

Så kan du använda denna kristall

Den vackra och lilafärgade kristallen lepidolit kan med fördel användas på följande sätt:

  • Bär den på dig. Ett av de allra enklaste sätten att använda lepidolit är att bära omkring på den. Du kan förvara kristallen i din ficka, handväska eller ryggsäck. När du gör detta kan du känna dig lugnare och mer centrerad hela dagen lång.
  • Meditera med den. Lepidolit är även en utmärkt sten att meditera med. Håll helt enkelt kristallen i din hand eller placera den på ditt tredje öga-chakra. Du kommer då att komma i bättre kontakt med ditt inre jag samt finna lugn och ro.
  • Lägg den nära dig. Du kan också lägga kristallen nära dig i hemmet för att på så vis skapa en lugn och rofylld hemmamiljö. Placera gärna kristallen centralt i till exempel vardagsrummet eller sovrummet. Du kan även använda den på andra platser där du brukar känna dig stressad, exempelvis på jobbet.
  • Bär den som smycke. Lepidolit är en vacker lila sten som med fördel kan bäras som smycke. Det finns såväl halsband som armband, örhängen och andra smycken att köpa som kretsar kring denna kristall. Dessa kan hjälpa dig att finna ditt inre ro samt bli mer centrerad.
  • Använd den i kristallnät. Ytterligare ett sätt att använda denna kristall är som en del av ett kristallnät. Genom att göra detta kan du förstärka dess lugnande egenskaper. Placera den gärna i mitten av ett kristallnät för att maximera effekten av kristallen.

Vanliga frågor om lepidolit

Vad är lepidolit bra för?

Lepidolit är en kristall som är väldigt bra när du vill lugna kroppen, sinnet och själen. Om du ofta känner dig stressad eller ångestfylld kan den genast stabilisera dig. Den kan även användas för att lösa upp blockeringar i tredje ögat-chakrat.

Avslutande tankar om lepidolit

För att sammanfatta är lepidolit en användbar helande kristall med många användningsområden. Den kan hjälpa dig att lindra din stress och ångest samt lindra symtomen på kronisk sjukdom. Dessutom kan den hela dig emotionellt och hjälpa dig att finna en självacceptans. Som om inte detta vore nog kan den hjälpa dig på traven i din andliga utveckling. Använd gärna denna kristall för att finna ett inre lugn eller för att bli lite mer andlig!

Läs mer