Hem » Undvik din energitjuv till vän – lägg energin på annat
Kvinna som utsätts för en manlig energitjuv till vän

Undvik din energitjuv till vän – lägg energin på annat

I alla delar av livet stöter vi titt som tätt ihop med energitjuvar. Vi omges av dem i såväl privatlivet som på jobbet och de försöker ta den värdefulla energi som vi har. Stölderna sker ofta i det fördolda och kan därför vara svåra att upptäcka. Men det är viktigt att du upptäcker och undviker din energitjuv till vän eller kollega. Detta för att du ska kunna bevara din energi och lägga denna på annat.

När du underhåller en clown blir du en del av cirkusen 🤡🎪

Om du är en god vän ger du dina vänner din fulla respekt. Samtidigt har du också rätt att kräva deras respekt, men det är inte alltid som de är beredda att ge dig den. Det är faktiskt helt okej – de behöver inte ge dig sin tid, respekt och omtanke. Om de väljer att hålla inne med detta är det deras val – du behöver inte konfrontera dem angående denna obalans i vänskapen. Vad du istället kan göra är att backa undan och låta clownerna ha cirkusen för sig själva.

Det finns mängder av ordspråk som skulle kunna passa in här. Två exempel på sådana är:

  • Kasta inte pärlor åt svin (slösa inte ditt intellekt på personer som ändå inte begriper eller uppskattar).
  • Brottas aldrig med en gris – ni båda kommer att bli smutsiga men grisen kommer att njuta av det.

Det ordspråk som jag gillar bäst är dock detta: ”När du underhåller en clown blir du en del av cirkusen.”

När du underhåller en clown blir du en del av cirkusen.

Kevin Gates

Du har rimligtvis inget att tjäna på ett bråka med en clown. Därför är mitt råd till dig tydligt om du har hittat någon i din bekantskapskrets som stjäl din energi: undvik din energitjuv till vän! I annat fall riskerar du bara att bli en del av cirkusen och i slutändan befinner du dig oundvikligen i ett rum fullt av clowner.

Jokern symboliserar en energitjuv till vän

Undvik din energitjuv till vän

Det är viktigt att du lär dig att säga nej till dina vänner. Säg nej till energitjuvar och låt dig aldrig trampas på! Undvik din energitjuv till vän till varje pris om du har en sådan (sannolikt har du flera). De personer som försöker stjäla din energi är inte dina vänner utan handlar under falsk förespegling.

Det är viktigt att du har vissa värden som du förhåller dig till och som du aldrig förhandlar om. Detta för att du ska kunna skapa ditt ultimata drömliv. Ett viktigt steg i denna riktning är alltså att du undviker dina energitjuvar till vänner. Läs mer om detta i min artikel om när det är dags att avsluta en vänskap!

Vanliga frågor om energitjuvar

Vad är en energitjuv?

En energitjuv är en person som stjäl din energi. Personen ifråga tar mer än vad den ger och får dig att känna dig utarmad. Han eller hon har ett negativt inflytande på ditt liv och du gör bäst i att undvika honom eller henne.

Hur är en energitjuv?

En energitjuv kan yttra sig på lite olika sätt. Till exempel kan personen fokusera helt och hållet på sina behov men strunta i dina. Dessa människor sprider mer negativitet än positivitet omkring sig och tynger ner sin omgivning.

Hur kan jag hitta energitjuvar?

Du kan hitta energitjuvar i din omgivning genom att analysera dina relationer med andra. Var ärlig mot dig själv när du granskar personerna. Om du kan identifiera personer som tar mer energi än vad de ger bör du vara uppmärksam på detta.

Hur bör jag hantera min energitjuv till vän?

Om du har en energitjuv till vän är det viktigt att du står upp för dig själv. Du måste lära dig att säja nej till andra för att sätta gränser och skydda dig själv. Annars riskerar du att låta dig trampas på och få all din energi stulen.

Läs mer